menu

2 magische dagen in Disneyland Paris

Je hebt er ongetwijfeld al eens aan gedacht om naar Disneyland Paris te gaan. En of je nu kinderen hebt of niet: een weekendje Disney is een ervaring om nooit te vergeten. Het park in Parijs is natuurlijk niet te vergelijken met dat in Florida. Maar een verblijf van 2 dagen is toch een must als je alles gezien wil hebben. Ontdek hier onze ervaringen met dit magische park.

dinseyland parijs

Hotel Sequoia Lodge
Wij kozen ervoor om in een hotel van het park zelf te overnachten. Na lang wikken en wegen, besloten we voor Disney’s Sequoia Lodge te gaan. Dit hotel heeft de stijl van een boshut. De houten meubels en typische gordijntjes zorgen ervoor dat je je echt in Amerika waant. Door de ligging aan het meer en tussen de pijnbomen, is dit hotel ideaal om tot rust te komen na een drukke dag in het park.

’s Ochtends beginnen we de dag goed met een uitgebreid ontbijtbuffet. Je vindt er echt alles. Van cornflakes tot een echt Engels ontbijt met worstjes: wij gingen niet met honger naar het park. En voor kinderen is het ontbijt extra speciaal: zij kunnen samen eten met hun favoriete Disney-figuren.

disney sequoia lodge

Een verblijf in dit hotel heeft verschillende voordelen. Er is een gratis shuttle bus die ons naar de ingang van het park brengt. Maar we konden er ook gewoon te voet naartoe. Een kleine wandeling van 15 minuten en we bereiken de twee themaparken van Disneyland Parijs. Door ons verblijf in een Disney-hotel mogen we de parken binnen vóór het officiële openingsuur. Dit geeft ons de kans om rustig, en zonder wachtrijen, de vele attracties te verkennen. Maar ook overdag hebben we geen problemen met urenlang aanschuiven: we krijgen een gratis FASTPASS. Door deze kaart krijgen we voorrang bij sommige attracties.

disneyland fastpass

Disneyland Park
In het Disneyland Park treffen we een leuke mix van attracties aan: speciaal voor de kleintjes, voor het gezin maar ook voor echte durvers. Het park is opgedeeld in 5 zones met elk een verschillend thema. Main Street, U.S.A. bevindt zich meteen aan de ingang van het park. Deze straat brengt ons terug naar het jaar 1900. Fantasyland is het gedeelte waar de sprookjes van Disney tot leven komen. Dol op cowboys en indianen? Dan is Frontierland the place to be. Echte durvers kunnen hun hartje ophalen in Adventureland. Discoveryland staat dan weer in het teken van ruimtereizen.

disneyland parijs ingang

Onze favoriete attracties hier? Zonder twijfel is de Buzz Lightyear Laser Blast er één van! Met laserpistolen moet je doelen raken om zoveel mogelijk punten te scoren. Geen makkelijke opdracht maar wel plezier verzekerd! Het liedje van “it’s a small world”spookt nog door onze hoofden. In deze rustige attractie maken we een reis rond de wereld. De Big Thunder Mountain en Space Mountain: Mission 2 zijn iets sneller. De adrenaline giert door ons hele lichaam… Nog een keer!

buzz lightyear laser blast

Walt Disney Studio’s Park
Sinds 2002 leer je hier alles over de filmwereld. Je ontdekt er hoe films gemaakt worden en kan er genieten van leuke shows. Natuurlijk staan er ook enkele superspannende attracties. Dit park is kleiner dan Disneyland Park. Op beide locaties kan je trouwens op de foto met jouw favoriete Disneyfiguren. In Disney Studio’s Park genieten we vooral van de Toy Soldiers Parachute Drop en Slinky Dog Zigzag Spin. In CinéMagique kijken we naar een leuke show met verrassende effecten en vrolijke liedjes.

Crush’s Coaster bezorgt onze een dolle en wilde rit op het schild van de sympathieke schildpad uit Finding Nemo. Maar onze absolute favoriet is The Twilight Zone Tower of Terror. Dit verlaten hotel ademt een unieke sfeer uit en betovert je helemaal. Klaar om 13 verdiepingen naar beneden te vallen? Eigenlijk niet, maar dat maakt het net zo leuk!

walt disney studio

Disney Magic on Parade
Om deze 2 onvergetelijke dagen af te sluiten, besluiten we nog eens naar Disneyland Park te gaan. De Disney Magic on Parade willen we niet missen. En iedereen in het park heeft blijkbaar hetzelfde idee. Het is drummen om een goed plaatsje te kunnen bemachtigen. Maar zodra Mickey Mouse, Simba de leeuwenkoning, Assepoester, Ariël en al hun vrienden langskomen, vergeten we alle drukte. We genieten van de prachtige kostuums en leuke liedjes. En zo verlaten we deze wereld vol magie met een lach op ons gezicht.

disneyland parade

 

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen