menu

Disneyland Resort Parijs en Walt Disney Studio’s

Disneyland Parijs of ook wel Eurodisney genoemd, is ongeveer 30 km van de hoofdstad gelegen. Het is een vakantieparadijs met hotels, Disney park, Walt Disney Studio’s, golfmogelijkheden en natuurlijk de magie van Disneyland. Er zijn de verschillende areas als Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland wat uren plezier verzekert.

dinseyland parijs

Eigen ervaring
Zelf zijn we jaren terug enkele dagen op vakantie geweest naar het leukste pretpark in Europa. We verbleven in Hotel Santa Fé, één van de zeven hotels op het terrein van Disneyland Parijs. Ondertussen hebben we ook een citytrip naar Parijs gedaan en een combinatie van beiden zou een prachtige combinatie zijn van avontuur en cultuur.

Vakanties naar Disneyland Parijs
Heel wat organisaties bieden georganiseerde reizen aan naar Disneyland Parijs met de bus voor 1, 2 of 3 dagen. Maar waarom niet zelf een kleine vakantie in elkaar boksen waarbij je ook de hoofdstad bezoekt? Via de TGV ben je in dik een uur in Parijs en een hotel heb je zo geboekt.

disney santa fe

Hotels Disneyland Parijs
Er zijn 7 hotels die een verschillende prijsklasse hebben en gaan van luxe tot budget. Zo is er het luxueuze Disneyland Hotel in victoriaanse stijl en vlakbij de ingang van het park gelegen. Zoek je iets goedkopers dan zou je voor Hotel Santa Fe of Hotel Cheyenne kunnen gaan. Spaar je liever je geld voor andere zaken dan hotelkamers dan is er het goedkope Davy Crockett’s Ranch die 15 minuutjes van het park gelegen is.

Walt Disney Studio’s park
Naast Disneyland Parijs zijn er ook Walt Disney Studio’s Park. Hier draait alles rond film en is het park ingedeeld in lots. Je hebt er 5 met de namen Frontlot, Toon Studio, Production Courtyard, Hollywood Boulevard en Backlot. Dit park wordt jaar na jaar groter maar momenteel is het nog lang niet zo groot als Disneyland Parijs.

walt disney studio

Wat je ook kiest, een daguitstap naar Disneyland of een citytrip naar Parijs, het zijn 2 onvergetelijke bezoeken. Het ultieme is alvast beiden te kunnen doen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen