menu

MergelRijk: een wonderlijk stukje Zuid-Limburg

MergelRijk in het Zuid-Limburgse Valkenburg is misschien wel één van de mooiste en meeste bijzondere attracties van heel Nederland. In deze mooie grotten komt u van alles tegen dat te maken heeft met mergel, de winning ervan en het grote belang dat mergel honderden jaren lang heeft gespeeld. Natuurlijk kunt u in MergelRijk ook zelf aan de slag gaan en tijdens één van de workshops een prachtig kunstwerk maken van een eigen blok mergel. In de sfeervolle Kerstperiode gebeurt er nog iets prachtigs in deze grotten: de Grootse Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld verrijst! Hier komt u al helemaal in de stemming voor de feestdagen en kunt u genieten van de mooiste kerstdorpjes, gemaakt door de Nederlandse kampioenen van Lemax.

Op vakantie naar het hoogste punt van Nederland Zuid-Limburg Mergelrijk

© Reisfanaten.be

Activiteiten voor volwassenen en kinderen

In MergelRijk biedt men diverse leuke activiteiten voor zowel jong als oud aan. Zo kunt u bij hen een kinderfeestje organiseren, waarbij de kinderen op pad gaan en een spannende speurtocht door de grot afleggen. Op de route maken ze vervolgens een tussenstop om uit een blokje mergel zelf iets moois te maken. Na afloop van de speurtocht staat er allerlei lekkers voor ze klaar en ontvangen ze een heus diploma.
Ook voor schoolklassen bieden ze een leuk en leerzaam programma, waarbij ze eveneens zelf aan het werk mogen gaan met mergel en de grotten zelfstandig mogen verkennen.
Voor volwassenen organiseren ze een ruime keuze aan mergel workshops, waarbij u met bijvoorbeeld uw familie of collega’s leert om een blok mergel mooi te bewerken.

Gastronomie in de grot

Wanneer u een bezoek brengt aan MergelRijk mag zeker ook de inwendige mens niet worden overgeslagen. U vindt er dan ook een prachtige horecagelegenheid te midden van de mergelgrotten. Zeven dagen in de week kunt u hier terecht voor een overheerlijke lunch. Bovendien kunt u van donderdag tot en met zondag ook nog eens terecht voor een zeer smakelijk diner. Natuurlijk bent u bij het restaurant ook aan het juiste adres voor een lekkere kop koffie met echte Limburgse vlaai. In de warmere maanden van het jaar ontvangen zij u ook graag op hun prachtige terras.
Wist u trouwens dat MergelRijk een ideale locatie is voor uw feest of partij? Of u nu een intiem feest organiseert voor zo’n 25 personen of juist een knalfeest geeft voor wel 400 man, zij organiseren het graag voor u in hun speciale ondergrondse feestzaal. Bovendien hebben zij als enige mergelgrot in Valkenburg een prachtige officiële trouwzaal.

Waanzinnig Zuid-Limburg Mergelrijk

© Reisfanaten.be

Bezoek de wereld van Kerst

Wilt u alvast helemaal in de Kerstsfeer komen? Bezoek dan zeker ook de speciale Grootse Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld. De beste kerstdorp bouwers van Lemax hebben voor u een prachtig, sfeervol en indrukwekkend dorp gebouwd waarin de mooiste scènes uit de Kerstperiode te zien zijn. Tevens ziet u de meeste prachtige mergelsculpturen die het oorspronkelijk Kerstverhaal tonen. Op een steenworp afstand vind u bovendien de Kerstmarkten in de Valkenburgse grotten. Bezoek ze dus beide en laat u betoveren door de wonderlijke Kerstwereld in Zuid-Limburg.

Meer informatie over deze reis

Op vakantie naar het hoogste punt van Nederland: Zuid-Limburg (reisverhaal)
Heerlijk genieten bij Landal Hoog Vaals
7 redenen waarom we graag naar landal gaan
Waanzinnig Zuid-Limburg
Baan je een weg door het grootste labyrint van Nederland, België en Duitsland!

Onze andere reizen naar een Landal Greenparks

Gezinsvakantie in Drenthe: leerrijk, levendig, leuk
Een beestige gezinsvakantie op Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen