menu

Baan je een weg door het grootste labyrint van Nederland, België en Duitsland!

Het Drielandenpunt dat op de grens van Nederland, België en Duitsland ligt, kent een lange geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog begon het Limburgse stadje Vaals waar het Drielandenpunt ligt, economisch op te bloeien. Er was veel zwarte handel, want de inwoners vervoerden regelmatig smokkelwaar langs de verschillende bospaden. Via deze smalle bospaadjes kunt u tijdens een bezoek aan het Drielandenpunt inmiddels mooie natuurwandelingen maken. Bij het Drielandenpunt is erg veel te beleven voor kinderen. U kunt het grootste labyrint van Europa met ze bezoeken of ze aan de speurtocht ‘In het spoor van de smokkelaar’ mee laten doen.

Op vakantie naar het hoogste punt van Nederland Zuid-Limburg Doolhof

© Reisfanaten.be

Wandelingen

Er zijn een aantal verschillende wandelroutes samengesteld rondom het Drielandenpunt. U kunt hiervoor folders bij de VVV halen, maar het is ook mogelijk om direct een wandelarrangement te boeken. Als u kiest voor een arrangement, krijgt u daar een kopje koffie, een stuk Limburgse vlaai en een lunch bij na de wandeling. U kunt ervoor kiezen om een korte of een langere wandelroute te gaan lopen. De kortste wandeling is in totaal 4,3 kilometer en geschikt voor kinderen. U kunt namelijk een uitkijktoren beklimmen en daarna het labyrint bezoeken. Met de wandeling van 6,1 kilometer loopt u een flinke helling op, om de Vaalserberg heen, en steekt u ook even de Duitse grens over. De langste wandeling is 13,3 kilometer en loopt van het mooie Preusbos tot aan het plaatsje Moresnet. De wandelingen van 9,2 en 10,2 kilometer voeren langs het centrum van Vaals en langs de Duitse grens, waarna u bij het Drielandenpunt arriveert. Hier kunt u even genieten van een drankje bij Taverne de Grenssteen en weer nieuwe energie opdoen voor de terugweg.

Taverne de Grenssteen

Als u een echte Bourgondiër bent en van lekker eten houdt, kunt u prima even binnenwippen bij Taverne de Grenssteen. U kunt hier vanaf een groep van 20 personen, proeven van de heerlijkste Limburgse gerechten zoals zuurvlees of een traditioneel, Limburgs kippenpasteitje. U kunt uiteraard ook kiezen voor een Drielandenbuffet, waarin de Belgische kip, het Limburgse kalfsvlees en de Duitse Elzasser Geschnetzeltes vertegenwoordigd zijn. Terwijl u van dit heerlijke eten geniet, kijken de kinderen hun ogen uit wanneer ze de Koning Boudewijntoren beklimmen.

Koning Boudewijntoren

De Koning Boudewijntoren biedt een prachtig bosrijk uitzicht over het Drielandenpunt. De eerste toren was 33 meter hoog en ontstond doordat er twee oude, Franse radiostations werden samengevoegd binnen het Belgische deel van het Drielandenpunt. In 1993 werd er een compleet nieuwe toren gebouwd van 50 meter hoog: de huidige Koning Boudewijn toren. Kinderen vinden het fantastisch om de metalen trap te beklimmen aan de buitenkant van de toren, maar als u slecht ter been bent, is het ook mogelijk om met de lift naar het uitkijkpunt bovenop de toren te gaan.

Baan je een weg door het grootste labyrint van Nederland, België en Duitsland!

© Reisfanaten.be

Speeltuin Drielandenpunt

Aan het aangrenzende terras van Taverne de Grenssteen ligt een toegankelijke speeltuin die altijd geopend is. Van glijbanen tot wipwaps, van schommels tot zandbakken, alle faciliteiten zijn aanwezig om uw kinderen lekker buiten te laten spelen. Als het een heerlijk zonnige dag is, kunt u op het terras voor de kinderen een ijsje of een frietje bestellen.

Baan je een weg door het grootste labyrint van Nederland, België en Duitsland

© Reisfanaten.be

Labyrint

Het labyrint is de grootste attractie van het Drielandenpunt en zelfs het grootste labyrint in Europa. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk het groene hart van het labyrint te vinden, terwijl er regelmatig waterstralen door de heggen worden gespoten. Dit is dus een hartstikke leuke attractie voor kinderen die wel van een beetje spanning houden. Wanneer u de entree van het labyrint nadert, zult u zien dat het gebouw de vorm en het uiterlijk van een vlinder heeft, in de kleuren van een dagpauwoog. Daardoor is het een belangrijk kenmerk van het Drielandenpunt geworden. Naast de ingang in de vorm van een vlinder, zijn er verschillende fonteinen aangelegd in een rond stenen bassin, zodat ook hier kinderen kunnen spelen. Het labyrint zelf heeft van bovenaf de vorm van een wapenschild, gevormd door hoge heggen. In het doolhof zelf zijn van bovenaf patronen te ontwaren van een Nederlandse leeuw, een Belgische leeuw en een Duitse adelaar. Probeer ze maar eens te ontdekken als u samen met uw kinderen op de Koning Boudewijntoren staat!

Meer informatie over deze reis

Op vakantie naar het hoogste punt van Nederland: Zuid-Limburg (reisverhaal)
Heerlijk genieten bij Landal Hoog Vaals
MergelRijk: een wonderlijk stukje Zuid-Limburg
7 redenen waarom we graag naar landal gaan
Waanzinnig Zuid-Limburg

Onze andere reizen naar een Landal Greenparks

Gezinsvakantie in Drenthe: leerrijk, levendig, leuk
Een beestige gezinsvakantie op Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen