menu

Evenementen in Venetië: er valt heel wat te beleven

Venetië bezoeken is meer dan het San Marcoplein zien en een ritje in een gondel maken. Deze prachtige lagunestad heeft zoveel moois te bieden dat je minstens 3 dagen ervoor zou moeten uittrekken.

Drie dromerige dagen in Venetie e

© Reisfanaten.be

Openbaar vervoer
Dit is zeer zeker niet het eerste waar je bij Venetië aan denkt, maar het is wel belangrijk om vooraf goed voorbereid aan de tocht te beginnen. Koop direct op het vliegveld of na aankomst in de stad een meerdagen OV kaart. Dat bespaart veel geld, omdat de kaart op meer dan alleen de bussen geldig is. In veel gevallen geldt ze namelijk ook voor de watertaxi’s. Vraag of koop een stadsplattegrond waarop het OV en de haltes staan.

Wandelen
Venetië leent zich natuurlijk om te wandelen. Om over de Brug der Zuchten of langs het befaamde hotel Excelsior te lopen, beroemd dankzij de roman van Thomas Mann en de film ‘Dood in Venetië’. Er bestaan prachtige wandelroutes die langs heel wat beroemde en minder bekende plekken voeren. Maar durf ook eens iets anders te doen en bezoek het eiland Burano, met zijn prachtig gekleurde huizen. Een echte aanrader. Durf te verdwalen. Ga bijvoorbeeld te voet vanaf het San Marcoplein naar de Accademia Galleria en ontdek dat andere, niet toeristische Venetië.

Winkelen in Venetie a

© Reisfanaten.be

Hogerop
Maak gebruik van de kans om het hogerop te zoeken. Sommige gebouwen bieden de gelegenheid om naar boven te gaan. Op die manier krijg je een prachtige blik van boven op deze bijzondere stad. Het levert mooie foto’s op. Een andere belevenis is een bezoek aan het kerkhof Cimetero San Michele. Laat je verrassen door de wijze waarop de Venetianen hun doden begraven en eren. Het kerkhof ligt op het Dodeneiland, waar ook Igor Stravinsky, de wereldberoemde componist begraven is.

Eten
Net als op andere toeristische plekken geldt in Venetië dat je lekker kunt eten als je buiten de druk bezochte plekken gaat. Op de toeristische plekken gelden twee eenvoudige regels. Eten is duur en vaak van een mindere kwaliteit. Plan daarom vooraf zodanig dat je tijdens etenstijd in een deel van de stad bent waar de Venetianen zelf hun maaltijd nemen. Het is er niet alleen goedkoper, maar vooral veel lekkerder. Venetiaanse specialiteiten zijn de cichetti, een variant op de Spaanse tapas. Let bij het bestellen op de prijzen. Vaak worden vrij forse bedragen gevraagd voor de zogenaamde extra’s, zoals patatjes.

Drie dromerige dagen in Venetie g

© Reisfanaten.be

Museum
Venetië is de stad van het water, van de gondels en van de romantiek. Maar het is ook een gigantisch openluchtmuseum. Het eiland Guidecca biedt een prachtige promenade aan en in Canareggio is het authentieke Venetië te vinden, waaronder het Joodse Ghetto. De Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari bevat niet alleen het graf van Titiaan, maar geeft tevens een beeld van de rijke historie van de stad. Net als het wereldberoemde opera theater van Venetië, het Teatro La Fenice.

Ontdek meer

Onze reis naar Venetië
Ons hotel in Venetië
Bezienswaardigheden Venetië
Beleven in Venetië
Vervoer in Venetië
Eten in Venetië
Shoppen in Venetië

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen