menu

Europa-Park Duitsland: het wordt een echte verslaving

Vier keer zijn we nu al naar Europa-Park geweest. Al 4 keer en we krijgen er maar niet genoeg van! Er is dan ook zo veel te zien en te doen, dat we iedere keer weer nieuwe dingen ontdekken. Zo komen ook weldra het nieuwe waterpretpark en hotel eraan, maar voor ons zal dat dan toch in een 5de bezoek de revue moeten passeren, want hiervoor staan we nu nog een beetje te vroeg voor het hek. Voor nu krijgen we de kans om met een gezinswagen die werkelijk alles heeft, de reis comfortabel af te haspelen. Zo is ook de beleving voor en na het pretparkbezoek optimaal voor ons. We maken er opnieuw een 3-daagse van. Wie nieuwsgierig is naar onze eerdere bezoeken aan Europa-Park, moet eerst hier maar eens kijken en hier en ook hier.

Steeds nieuwe dingen

Europa-Park is continu in ontwikkeling en aan het vernieuwen, zodat het telkens weer een ontdekken is van nieuwe dingen. Nieuwe shows, nieuwe figuren, nieuwe aankledingen, nieuwe films … het houdt niet op. Ook hun nieuwe en 6de hotel, Krønasår, is weldra klaar en het waterpretpark, Rulantica, is op komst. Wij hebben alvast een volgende trip op de agenda gezet.

Comfortabel op reis

Europa-Park ligt op zo’n 500 km van Brussel en dan is er niets zo leuk dan uitgerust op je bestemming aan te komen. Dat kan door vlakbij te slapen en de avond ervoor al richting Rust te rijden of je kunt kiezen voor een leuke gezinswagen. Wij kregen de kans om een Subaru XV te testen en we waren enorm positief verrast. Het is niet direct dat sexy merk, doch als de wagen een automatische versnelling heeft, cruise control, Eyesight, airconditioning en alle mogelijke opties die je je maar kunt indenken, dan wordt rijden een plezier. Wij zijn fan van dit merk en jij binnenkort ook! Ontdek hem alvast hier en vraag gerust een proefrit aan.

Europa-Park Duitsland het wordt een echte verslavi

© Reisfanaten.be

De heropbouw van Scandinavië

Door een brand in 2018 werd een deel van het themagebied Scandinavië vernield. Ondertussen is dit gedeelte heropgebouwd en kun je er vanaf het voorjaar van 2019 weer volop van genieten. Te midden van de kleurrijke geveltjes kun je er lekker eten, iets drinken en een souvenirtje kopen. Ontdek zeker de Scandinavische keuken in het nieuwe Fjord Restaurant.
De attractie Fjord Rafting is ook een beetje veranderd. Je wordt meegesleurd door een tunnel met bijzondere effecten, het mysterieuze en glinsterende habitat van een trol. Ook de haai komt terug! Maak een leuke foto samen met je vrienden en familie.

Europa-Park Duitsland het wordt een echte verslav

© Reisfanaten.be

Overnachten tussen de cowboys

Er zijn momenteel 5 themahotels. Wij verbleven al in Hotel Colosseo en in Bell Rock. Nu wilden we even ‘back to basics’ en dat kan in Camp Resort. Deze kampeerplek is een bonte mengeling van blokhutten, huifkarren en tipi’s rond een meer. Je waant je zo in het wilde westen. Er is ook een gedeelte waar je je eigen tent, camper of caravan kunt opstellen. De kampeerplek beschikt over verschillende, comfortabele faciliteiten zoals een sanitaire ruimte die ook toegankelijk is voor mindervaliden, een ontbijtruimte, high-speed internet, flexibele in- en uitchecktijden dag en nacht. Enige nadeel: oordopjes zijn geen overbodige luxe. Een betere isolatie zou geen kwaad kunnen, maar langs de andere kant: je zit wel in de Far West.

Nieuw themahotel Krønasår

Op 31 mei 2019 opent het nieuwe themahotel Krønasår zijn deuren. De gevels van het hotel verwijzen naar een typisch Scandinavisch havenstadje. Het hotel staat in het teken van het thema ‘museum’. Vele historische vondsten van de Adventure Club of Europe zijn ondergebracht in het natuurkundemuseum. In de Noord-Europees ingerichte kamers gaan de gasten mee op expeditie met de ontdekkers en onderzoekers van weleer. Binnenkort opent ook de Waterwereld van Europa-Park, Rulantica, zijn deuren vlak tegenover het hotel. De gasten van het Museumhotel krijgen dan directe en exclusieve toegang tot dit aquapark.

Hotel Kronasar Europa-Park

© Europa-Park.de

De nieuwe Waterwereld Rulantica

Rulantica, de nieuwe Waterwereld van Europa-Park bevindt zich op een steenworp van het attractiepark en opent op 28 november 2019 haar deuren. In 25 spannende waterattracties beleef je met heel de familie de geheimzinnige sage van het mystieke eiland Rulantica. Het half verzonken schip op Skip Strand wakkert de verbeelding van elke piraat aan. Vanaf Rangnakor, een stad op 4 meter hoge houten palen, heb je een overzicht over heel het aquapark. In de Skog Lagune kun je in alle rust ontspannen in het warme water. Wie op zoek is naar spectaculaire waterglijbanen, roetsjt van de gletsjers in de Vinterhal.

Europa-Park Duitsland het wordt een echte vers

© Reisfanaten.be

Spectaculaire shows

Europa-Park staat ook nog steeds bekend omwille van de unieke shows. Zo kun je in seizoen 2019 in het Globe Theatre in het Engelse themagebied de acrobatiek-show ‘Times Two’ gaan bekijken. In de ijshal draait de ijsshow ‘Paddington on Ice – de grote reis’‘El Barón’ in de Spaanse Arena, ‘Rulantica – The Musical’ in Europa-Park Teatro en ”s Nachts in het park’ in Magic Cinema 4D. Voor een ruimtereis moet je in Traumzeit-Dome zijn voor het 360-graden avontuur ‘Mission Astronaut’.

Europa-Park Duitsland het wordt een echte ver

© Reisfanaten.be

Bezoek je één keer per jaar een pretpark? Geef Europa-Park dan een kans. Het is even rijden, maar het park is met geen enkel ander attractiepark te vergelijken. Voor ons is het Disneyland Parijs, Plopsaland, de Efteling, Walibi en vele andere samen in 1 wereld gegoten. De prijzen zijn in vergelijking met vele andere parken laag en ook op het gebied van hotels en eten ben je hier goedkoper af. De hotels zijn tot in de details afgewerkt en bevinden zich vlak bij het park. Er is overal ruime parkeergelegenheid. Het personeel is super beleefd (valt echt op), maar vooral: men mag al op jonge leeftijd heel veel attracties betreden. Voor kinderen vanaf 1 meter hoog gaat er werkelijk een wereld open!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen