menu

Krønasår, een prachtig hotel tijdens je bezoek aan Rulantica

Europa-Park, het grootste Duitse attractiepark, ligt in het zuiden van Duitsland bij het plaatsje Rust. Het attractiepark heeft voor de zeer nabije toekomst grootse plannen. Op enkele kilometers van Europa-Park opent in december 2019 het grootste waterpark van Europa met de naam Rulantica. Het waterpark met een totale oppervlakte van 40.000 m², bestaat uit een binnengedeelte van 32.000 m² en een buitengedeelte van 8.000 m². Het is zo gigantisch groot, dat je zeker meerdere dagen nodig hebt om echt volop van alle waterattracties te kunnen genieten. Maar daar heeft Europa-Park rekening mee gehouden. Op hetzelfde terrein, vlak naast Rulantica wordt een groot hotel gebouwd, dat de naam Krønasår krijgt. Dit klinkt Scandinavisch en dat is het ook, want Rulantica krijgt een geheel Scandinavisch thema. Je kunt vanaf december 2019 voor meerdere dagen naar Rulantica en overnachten in het nabijgelegen hotel. Overigens wordt Hotel Krønasår al op 31 mei geopend. Je kunt het hotel dus ook bezoeken als je een bezoek brengt aan het attractiepark.

Kronasar
© Europa-Park

Hotelthema

Hotel Krønasår wordt gebouwd in een landelijke stijl en lijkt op een natuurhistorisch museum. Een echt natuurhistorisch museum is dan ook onderdeel van het hotel. Wanneer je het hotel bezoekt, zul je bij de entree al verwelkomt worden door het skelet van een gigantische zeeslang. Zo zijn er nog tal van plekken in het hotel die de moeite van het ontdekken waard zijn en oude verhalen en legendes weer naar deze tijd terug brengen. Het hotel staat dan ook vol met allerlei historische objecten. Hotel Krønasår krijgt maar liefst 1.300 bedden, verdeelt over 276 themakamers en 28 suites. De grootste suites hebben een oppervlakte van maximaal 92 m². Via een loopbrug krijgen gasten van het hotel exclusieve toegang tot zwempark Rulantica. Na een dagje zwemmen hoef je niet lang meer te reizen en kun je overdekt naar je hotelkamer lopen om moe en voldaan uit te rusten voor de volgende dag. 

Kronasar
© Europa-Park

Kamers

Hoewel alle kamers luxe en compleet zijn ingericht bepaal je zelf de mate van luxe waarin je wilt overnachten. De standaard kamers zijn er voor 2 personen tot 6 personen en zijn uitgerust met een flatscreen-tv, douche, toilet, telefoon W-LAN internet en klimaatregeling. De standaard-Plus kamers zijn hetzelfde, maar liggen op de 5e verdieping of hoger voor meer uitzicht. De comfort kamers hebben de luxe van een balkon of een terras. De deluxe kamers zijn wat ruimer ingedeeld met een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. Kinderen slapen dan in het woongedeelte in een stapelbed. Deze kamer heeft twee flatscreen-tv’s. De themasuites zijn allen wat luxer, met apart slaapgedeelte, twee badkamers, ligbad en minibar en koffieautomaat. Wil je het helemaal luxe hebben, boek dan een kamer in de Presidentiële suite of de Royal suite met nog meer luxe. 

Kronasar
© Europa-Park

Ook culinair genieten

Hotel Krønasår krijgt twee restaurants. Restaurant ‘Tre Krønen’ is een verfijnd restaurant dat plaats biedt aan 220 gasten in het restaurant zelf en buiten ook nog 140 zitplaatsen op het terras heeft. Restaurant ‘Bubba Svens’ is een groot familierestaurant met 650 zitplaatsen in het restaurant en 260 zitplaatsen buiten op het terras. Dit restaurant biedt een menu dat afgestemd is op families. Wil je voordat je naar je kamer gaat nog een borreltje drinken? Dan kan dit in ‘Bar Erikssøn dat plaats biedt aan 140 gasten. 

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Elzas & Vogezen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen