menu

Rulantica, Europa’s grootste waterpark

Het leukste dagje uit voor kinderen is toch wel zwemmen in een subtropisch zwemparadijs. Hier kun je de kinderen onbezorgd loslaten, waarna ze kunnen genieten van golfslagbaden, glijbanen en speeltoestellen. Een dagje naar het zwembad is dan vaak ook een ideaal familie-uitstapje. In december 2019 zal in Duitsland het grootste waterpark van Europa zijn deuren openen. Dit fantastisch nieuwe waterpark heeft tal van waterattracties, waarbij je als gezin niet in één dag klaar bent, maar er wel meerdere dagen kunt verblijven. Gelukkig zijn daar ook de mogelijkheden voor met een nabijgelegen groot hotel.

Rulantica
© Europa-Park

Onderdeel van Europa-Park

Europa-Park is het grootste pretpark van Duitsland en na Disneyland Parijs ook het meest bezochte attractiepark van Europa. Het pretpark ligt in Zuid-Duitsland bij het plaatsje Rust op de grens bij Straatsburg. Het park is opgedeeld in allerlei thematische gebieden met landenthema’s. Het project Rulantica is een idee van Europa-Park. Rulantica wordt ook gebouwd op enkele kilometers afstand van het park, met ertussen enkele grote hotels. Het waterpark zal dus niet fysiek een onderdeel van het park vormen, maar als een aparte attractie te bezoeken zijn. Het zal het grootste waterpark van Europa worden met verwachte bezoekersaantallen van 400.000 per jaar. 

Rulantica
© Europa-Park

De grootte van Rulantica

Rulantica wordt gebouwd op een oppervlakte van 450.000 m². Naast Rulantica wordt ook Hotel Krønasår gebouwd met 1.300 bedden en een natuurhistorisch museum dat al op 31 mei de deuren zal openen. Het totale waterpark bestrijkt een oppervlakte van 40.000 m² en heeft een binnen- en buitengedeelte. Het binnengedeelte bevindt zich in een 32.000 m² grote hal in een schelpvorm. De hoogte van deze schelp zal 20 meter zijn. Het buitengedeelte zal een oppervlakte hebben van 8.000 m². Rulantica zal tal van attracties hebben, zoals 17 waterglijbanen, het grootste golfslagbad van Duitsland, een wilde rivier, een lazy rivier, watervallen, waterspeelpleinen, bubbelbaden en ontspanningsruimtes. Verder krijgt Rulantica meer dan genoeg horeca, zoals twee zwembadbars, twee zelfbedieningsrestaurants, een bar en en een café. Het gehele waterpark wordt onderverdeeld in negen verschillende themagebieden.

Rulantica
© Europa-Park

Themagebieden

Rulantica stelt een fictief eiland in de Noordzee voor met Scandinavische verwijzingen, waar zich allerlei sprookjesachtige figuren bevinden, zoals zeemeerminnen en trollen. Het eiland bestaat dan weer uit negen themagebieden:
• Skip Strand – Hier ligt een half verzonken driemaster.
• Lumåfals – Golfslagbad, een grot en een indrukwekkende waterval.
• Snorri’s Saga – De Lazy River, waarbij je op een zwembad doorheen glijdt. 
• Frigg Tempel – De buitenruimte van Rulantica met buitenzwembad en ligstoelen.
• Skog Lagune – Een oase van rust met warme bubbelbaden, omringt door dennenbomen. 
• Trølldal – Het trollendal met vriendelijke trollen, glijbanen en een groot waterspeeltuin.
• Vildstrøm – Een heuse wildwaterbaan met een rotsachtige rivierbedding.
• Rangnakor – Een stad op palen van vier meter hoog, met uitzicht op Rulantica.
• Vinterhal – Het ijzige noorden, met een grote gletsjer en waterglijbanen. 

Rulantica bezoeken

Voor Belgische bezoekers is Rulantica gunstig gelegen aan de Franse grens bij Straatsburg. Dit is niet te ver rijden. Het waterpark is ook een ideale plek voor enkele dagen weg, waarbij je in één van de hotels kunt verblijven. Het is de bedoeling dat Rulantica alle dagen van het jaar geopend is.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Elzas & Vogezen? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen