menu

Columbus Park New York

Het Columbus Park ligt midden in Chinatown, de Chinese wijk van Manhattan. De natuur en rust trekt ’s morgens vooral Chinese migranten aan die hier yoga- of tai chi-oefeningen komen doen. ’s Middags leeft het park helemaal op. Spelende kinderen, wandelende mensen, voetballende jongeren, zonnebaders, muzikanten, enz …,

Columbus Park Overzicht

Alle culturen, leeftijden, geslachten en religies ontspannen hier door elkaar. Tolerantie is in dit park dan ook een belangrijk thema, meer dan in andere New Yorkse stadsparken. Het compacte Columbus Park dankt zijn naam aan de ontdekker van de Verenigde Staten, Christopher Columbus.

Wie de bekroonde film Gangs of New York zag, weet dat hier vroeger dieven en andere boeven verzamelden. Het is een van de eerste echte stadsparken van New York City en wordt op werkdagen tegenwoordig veelvuldig gebruikt door lunchende kantoorlui en zakenmensen.

Columbus Park Detail

In het hartje van het park ligt ook een Aziatische tuin verborgen. Op zonnige dagen kun je er je toekomst laten voorspellen door waarzeggers, naar de schaaktoernooien op de stadsbankjes kijken of genieten van Chinese straatartiesten. Ook hier is Chinatown dus niet ver weg.

Columbus Park Speeltuin

Van hier uit is het trouwens niet ver wandelen naar Brooklyn Bridge, Ground Zero of de werven van de Freedom Tower, de grote synagoge op Eldridge Street of Broadway.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen