menu

Ground Zero New York

Ground Zero is de algemene benaming voor een plek die getroffen is door een ramp. De grootste ramp die New York de afgelopen jaren kende is ongetwijfeld de aanslag van elf september 2001, toen twee gekaapte vliegtuigen zich in de Twin Towers van het World Trade Center boorden.

Ground Zero a

© Pixabay.com

Ongeveer drieduizend mensen lieten die dag het leven en ook van de Twin Towers, een Amerikaans symbool, bleef niets meer over. Het puinruimen duurde acht maanden en slechts twintig mensen werden nog levend teruggevonden.

We kennen allemaal de beelden van de ramp van op het nieuws, maar het gapend gat in het hartje van New York met je eigen ogen zien, geeft een extra dimensie. Tegenwoordig wordt er opnieuw gewerkt op Ground Zero.

Op de plek van de Twin Towers komt de Freedom Tower en een museum ter nagedachtenis van de gebeurtenissen en slachtoffers van nine eleven. De torens moeten New York van een nieuwe indrukwekkende skyline voorzien.

Ground Zero b

© Pixabay.com

In het Ground Zero Museum worden workshops georganiseerd over de aanslagen, met beeldmateriaal, overgebleven glasscherven van de torens en pakkende getuigenissen. Wie zich wil verdiepen in een verse historische gebeurtenis zal geen spijt hebben van zijn bezoekje aan Ground Zero.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen