menu

Brooklyn Bridge New York

Brooklyn Bridge is de brug die Manhattan met Brooklyn verbindt, over de East River. Het is met de bouw in 1883 de oudste hangbrug van de Verenigde Staten en was lange tijd ook de langste ter wereld, maar nu is ze al een tijdje voorbij gestoken.

Brooklyn Bridge a

© Pixabay.com

Met haar 1825 meter blijft ze nog steeds een behoorlijk lange brug om over te wandelen. Je vertrekt het best aan de kant van Brooklyn en gaat richting Manhattan. Dan geniet je nog eens van de indrukwekkende skyline van New York. Let wel: een rustige wandeling is het niet, want het voetpad loopt boven de autoweg waar dagelijks tienduizenden wagens over razen.

De Brooklyn Bridge heeft al veel watertjes doorzwommen: talloze zelfdodingen, een grote schietpartij in 1994 en een terroristisch complot om de brug te vernielen in 2003. In 2006 vonden werkers in de betonnen pilaren van de brug een bunker die dateerde uit de Koude Oorlog. Ze werd in het geheim gebouwd uit vrees voor nucleaire aanslagen van de Russen.

Brooklyn Bridge b

© Pixabay.com

De Brooklyn Bridge speelt een belangrijke rol tijdens crisissituaties in New York. Tijdens de aanslagen van elf september vluchtten duizenden New Yorkers via de brug weg van de stad. Door de kadans van hun voetstappen begon Brooklyn Bridge zelfs lichtjes te wiebelen. Maar geen nood, want de brug bewijst al meer dan honderd jaar stevig genoeg te zijn voor een fikse wandeling.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen