menu

Chinatown New York

Wie moest kiezen tussen New York of Peking zal er geen spijt van hebben dat de keuze uiteindelijk op The Big Apple gevallen is. Chinatown is de algemene benaming voor een Chinese enclave in een stad.

China Town a

© Pixabay.com

Maar die van New York heeft ‘s werelds grootste populatie Chinezen, op hun eigen thuisland na. Er wonen zoveel Chinezen en andere Aziaten dat de Amerikaanse regering de vorige eeuw een immigratiestop voor hen uitvaardigde. Desondanks bleef de gemeenschap groeien en werd het plan dus maar naar de vuilbak verwezen.

Vandaag leven er naar schatting 150.000 Chinezen. In de straten van Chinatown is het fantastisch om te wandelen. Kom binnen langs de gigantische poort en ruil de Westerse drukte van de grootstad in van voor de charmante Oosterse bedrijvigheid en rommeligheid.

China Town b

© Pixabay.com

Vergaap je aan de pagodes (zelfs de telefooncellen hebben er die vorm), de bengelende lampionnen en de gastvrije Chinezen die je in een van de talrijke restaurantjes uitnodigen. Wie honger heeft zal het er moeilijk hebben om te kiezen. Ook voor leuke, originele en betaalbare souvenirs moet je in Chinatown zijn.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen