menu

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrienden

Eens 2 dagen dicht bij huis op vakantie gaan: waarom niet? Met een paar andere koppels smeden we wilde plannen. We laten de kinderen thuis, boeken een hotelkamer en trekken het levendige Antwerpen in.

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrienden

© Reisfanaten.be

Onze eerste activiteit bij aankomst – hoe kan het ook anders – is het verkennen van de winkelstraten. Modestad Antwerpen is een waar paradijs voor wie van shoppen (of window-shoppen) houdt. Dichtbij de vele winkelstraten liggen er ook enkele winkelcentra, zodat je je strooptocht niet hoeft te onderbreken voor een spatje regen. De Meir is een van de grootste en allicht meest bekende winkelwandelstraat in België. De historische gebouwen op de as van het Centraal Station naar de Scheldekaaien zijn ingepalmd door zowat alle grote internationale winkelketens. Voor de exclusievere boetieks en de vintageshops moet je naar het Zuid, de Nationalestraat, de Lombardenstraat en het Steenhouwersvest. Kuier gerust ook eens door deze modewijk, want een unieke outfit hoeft niet noodzakelijk heel erg duur te zijn.

Daarna volgt een broodje bij  Le Pain Quotidien, een gezellige tot eethuis uitgegroeide bakkerijketen. Ze serveren een simpele, gezonde, duurzame en vooral lekkere keuken. Alles draait om hun artisanaal gebakken brood, dat uitsluitend uit bio-ingrediënten bestaat, net zoals hun andere gerechten. De lange gemeenschappelijke tafels nodigen uit om samen te eten en tijd te nemen. Ons heeft het gesmaakt!

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vriende

© Reisfanaten.be

Gesterkt door ons dagelijks brood zetten we het op een wandelen. We volgen de Museumroute, die ons niet alleen langs een selectie van musea brengt, maar ook een vijftiental monumenten en historische gebouwen in zijn traject opneemt. We vertrekken aan het Museum voor Schone Kunsten. ’t Pakhuis, het Fotomuseum, het Museum van Hedendaagse Kunsten Antwerpen, het Steen, het Vleeshuis en het Rubenshuis passeren de revue, maar er zijn nog veel meer musea in Antwerpen. Ze kunnen niet allemaal in 1 wandelroute van 8,5 km gepropt worden, dus uitwijken is toegestaan.

De musea ook binnenlopen, zal voor een andere keer zijn, want we hebben nog een activiteit op de agenda en we moeten eerst nog even inchecken in het Lindner Hotel & City Lounge. We hebben kamer en ontbijt geboekt tegen een reductieprijs en bij aankomst krijgen we een upgrade naar een grotere kamer en een welkomstdrankje. Los daarvan is het hotel in zijn geheel, wat ons betreft, een absolute aanrader. Het station is vlakbij, maar daar hebben we geen overlast van, alleen maar voordeel, want we zijn met de trein gekomen. Je wagen kun je eventueel ook kwijt onder het hotel, maar daarvoor moet je betalen. De winkelstraat ligt slechts 100 meter verderop. De kamers zijn groot en verzorgd. Het ontbijt is uitgebreid en lekker. Het personeel is vriendelijk. We kunnen over dit hotel alleen maar positief berichten.

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vriend

© Reisfanaten.be

De rest van de dag weten we wel wat te doen! Eerst wippen we Cocktails at Nine op de Lijnwaadmarkt binnen. Een 200 jaar oud pand herbergt momenteel een gezellige en stijlvolle cocktailbar. De keuze aan cocktails is immens en je kunt het creatieve en toegewijde barteam ook iets laten shaken wat niet op de kaart staat. Bovendien worden alle drankjes zorgvuldig gecreëerd met dagverse ingrediënten. Op het knusse binnenterras of binnen voor het haardvuur kun je ook van een glas Champagne, een whisky of een cognac genieten.

Nu zijn we klaar om onze talenten als boeienkoning op de proef te stellen. We begeven ons naar een escape room op de Rijnkaai. Een uur lang proberen we een doorgedraaide professor te ontmaskeren en zijn allesvernietigende tijdbom te ontmantelen. Helaas, we kunnen Antwerpen niet voor de ondergang behoeden! We krijgen de raadsels niet opgelost en moeten ons laten bevrijden door de receptionist. Zouden de cocktails hier voor iets tussen zitten of zijn wij gewoon te onervaren, te lui, te dom … ?

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrien

© Reisfanaten.be

Waar we wel heel goed in zijn, dat is eten! We nemen het All In Menu bij Comotapas by Comocomo in de Kammenstraat. 2 uur lang eten we tapas à volonté. De hapjes zijn zeer gevarieerd, op basis van vis, vlees, kaas en vegetarisch. Ze komen in grote getale aangerold op de transportbandjes in het midden van de lange, gemeenschappelijke tafels. Naarmate de tijd vordert, wandelen er ook dessertachtige zoetigheden voorbij.

Onze tweede dag in Antwerpen beginnen we met een goed humeur, want heel goed geslapen in Lindner Hotel, en een rijkelijk ontbijt. Dit is voldoende om een tweede wandeling te ondernemen in het hart van de Scheldestad. Tijdens deze 7,5 km lange wandeling lopen we van de Groenplaats naar het natuurgebied de Middenvijver, waar we de tram nemen terug naar het centrum. ‘Antwerpen Oud & Nieuw’ heet deze stadswandeling. Niet alleen de historische panden van het oude centrum liggen op onze weg, maar ook het moderne, meer extravagante Antwerpen ontplooit zich voor onze ogen. Het Jordaenshuis en de antiek- en snuisterijwinkeltjes in de Hoogstraat zijn het vernoemen waard, alsook de kunstgalerij in de kapel van het oude gasthuis. De konijnenpijp onder de Schelde is best indrukwekkend, voor wie er nog nooit is doorgelopen, en brengt ons naar het natuurgebied op Linkeroever.

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrie

© Reisfanaten.be

Hier beëindigen we ons weekend, naar onze persoonlijke smaak veel te vroeg, maar het kan helaas niet blijven duren. We zijn ook blij om onze kinderen terug te zien. Volgende reis zijn ze zeker terug van de partij!

Meer informatie

Onze 2-daagse citytrip Antwerpen in een reisverhaal
Lindner Hotel & City Lounge in Antwerpen
2 stadswandelroutes in Antwerpen die je zeker moet doen
15 gratis dingen die je kan doen in Antwerpen
3 dingen om te doen met je vrienden in Antwerpen

3 reacties op “Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrienden”

  1. Eugenie schreef:


    Leuke blog met allemaal lekkere tips. Voor als we ooit nog eens naar antwepen gaan

  2. Hip on Trip schreef:


    Heerlijke stad, Antwerpen! Dank je voor de goede tips. Neem ik zeker mee op een volgend bezoekje.

  3. Kimberley schreef:


    Klinkt als een heerlijk weekend en wat een leuke stad is Antwerpen toch!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen