menu

15 gratis dingen die je kan doen in Antwerpen

Steden bezoeken is leuk en vaak duur maar wist u dat u in Antwerpen veel gratis kunt bezichtigen? Via 2 wandelingen die we doen tijdens onze citytrip Antwerpen geven we je een opsomming van wat je er ondertussen gratis kan doen. (Over onze 2 wandelingen die we gedaan hebben kan je hier uitgebreider lezen)

1. Centraal Station
Een van de fraaiste stations ter wereld, ook wel de spoorwegkathedraal genoemd, trekt heden ten dage nog tienduizenden bezoekers per dag en niet allen zijn reizigers.

2 stadswandelroutes in Antwerpen die je zeker moet doen

© Reisfanaten.be

2. Het MAS-Panorama
Het Museum aan de Stroom heeft een dakterras vanwaar u een waanzinnig uitzicht over Antwerpen met zijn Schelde heeft. Het museum zelf en de exposities zijn betaald.

3. De Stadsfeestzaal en Chocolaterie in het Koninklijk Paleis
De stadsfeestzaal is het mooiste winkelcentrum van Antwerpen met een bladgouden koepel, een prachtige traphal en veel marmer. Daarbij vindt u in de voormalige keuken van Napoleon de ambachtelijke chocolaterie van ‘The Chocolate Line’. Durft u niet naar de verleidelijke bonbons te kijken, dan bewondert u gewoon de prachtige muurschilderingen en ornamenten en de letterlijk schitterende kroonluchters. De toegang tot het Koninklijk Paleis is betaald.

4. Beeldentuin Middelheimmuseum
Ontdek circa 400 kunstwerken in het openluchtmuseum Middelheim. Er staan niet de minste beelden van bijvoorbeeld Auguste Rodin en Panamarenko.

5. Het Begijnhof
Verborgen in het centrum vindt u Het Begijnhof. Hier waant u zich in de 16e eeuw. Het Begijnhof met zijn straatjes van kinderkopjes en piepkleine begijnenhuisjes hoort bij de bescheiden Sint-Catharinakerk met een stille binnentuin en boomgaard.

6. Den Botanieken Hof
Nog meer gratis groen vindt u aan de Leopoldstraat 24. Bij een voormalige hovenierswoning, wandelt u door een bescheiden, maar schitterend verzorgde plantentuin.

7. Sint-Pauluskerk
De kerk is van april tot oktober open van 2 uur tot 5 uur. Behalve veel ander moois vindt u werk van Rubens terug. Er is ook een schatkamer, daarvan is de toegang 1 euro.

8. Grote Markt
Statige gildehuizen uit de 16e eeuw en het imposante stadhuis omringen dit plein vanwaar u naar de toren kijkt van de schitterende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

9. Sint-Annatunnel
Deze voetgangerstunnel heeft houten roltrappen. Ruim 30m onder de schelde gaat u naar de linkeroever en heeft u prachtig zicht op de skyline van Antwerpen.

15 gratis dingen die je kan doen in Antwerpen

© Reisfanaten.be

10. Chinatown
Achter de rijk bewerkte Chinese toegangspoort bij de Van Wesenbekestraat vindt u Chinese, Filipijnse en Thaise restaurants en winkels. U waant zich in het Verre Oosten!

11. Vlaaikesgang
Pittoresker gaat u het waarschijnlijk niet vinden. Via de Oude Koornmarkt op nummer 16 kunt u de ingang vinden van dit steegje uit 1591.

12. Stadspark
Net als New York heeft Antwerpen zijn eigen stadspark. Een oase van rust in 14 hectare park en vijvers.

15 gratis dingen die je kan doen in Antwerpe

© Wikipedia.org

13. Paardekensgang
Even zoeken, maar u vindt dit schilderachtige steegje aan de Willem Lepelstraat op ’t Zuid.

14. Gebouwen aan de Cogels-Osylei
U zult uw ogen uitkijken op de Cogels-Osylei in de wijk Zurenborg, waar in het oog springende art-nouveau gebouwen uit de ‘belle epoque’ statig langs de straten staan.

15. Stripmuren
België is het stripland van Europa. Het project Muurvast maakt van lelijke muren monumentale muurschilderingen van beroemde striptekenaars zoals Willy Vandersteen en Merho.

Meer informatie

Onze 2-daagse citytrip Antwerpen in een reisverhaal
Lindner Hotel & City Lounge in Antwerpen
2 stadswandelroutes in Antwerpen die je zeker moet doen
3 dingen om te doen met je vrienden in Antwerpen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen