menu

2 stadswandelroutes in Antwerpen die je zeker moet doen

Op onze 2 daagse citytrip naar Antwerpen doen we 2 grote wandelingen. Voor ons is het de ideale manier om een stad te ontdekken en op plaatsen te komen, net iets verder en anders dan de doorsnee toerist. We laten ons leiden door de wandelgids die we downloaden via reisroutes.be (links onderaan de pagina)

Intro – Historisch centrum

Antwerpen, de grootste diamantstad ter wereld en de stad van Pieter Paul Rubens, ligt in het Belgische Vlaanderen. Met zijn modehuizen en schitterende oude centrum is het dé ‘place to be’. Er is enorm veel te zien in Antwerpen, alleen al in de historische binnenstad kunt u vele (gratis) uren doorbrengen met het bewonderen van gebouwen. Wat te denken van: de Ruien, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het begijnhof, het Hendrik Conscienceplein, het Schipperskwartier, de stripmuren van muurvast en de grote markt met zijn imposante stadhuis, gildehuizen (16e eeuws) en vele restaurants en cafés. De meeste dingen zijn te bezichtigen binnen loopafstand van de halve maan-vormige boulevards waar eens de stadsmuren waren. Maar hoe wandelt u en vindt u alle bezienswaardigheden? Deze twee gedetailleerde wandelingen helpen u daarbij.

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrienden

© Reisfanaten.be

Wandeling 1 met focus op reizen in de tijd

De stadswandeling ‘ANTWERPEN oud – nieuw’ voert u mee langs menig historisch gebouw om uit te komen bij de extravagante moderne constructies die Antwerpen rijk is. U loopt van de Groenplaats in het oude centrum naar de linkeroever waar het nieuwe stadsgebied floreert. De afstand is 7,5 kilometer over vlak en goed begaanbaar terrein. U eindigt de wandeling bij natuurgebied de Middenvijver aan de Blancefloerlaan, vandaar kunt u de tram weer terugnemen naar het centrum.
Op welke bezienswaardigheden trakteert deze wandeling u onder andere? U komt langs het Jordaenshuis dat het atelier was van de beroemde barokschilder Jacob Jordaens. Op de Hoogstraat met tal van antiekwinkeltjes en snuisterijwinkeltjes vindt u misschien al snuffelende wat van uw gading. In de kunstgalerij De Zwarte Panter, in de kapel van het oude gasthuis, kunt u mooie kunst bewonderen. Onder de schelde door en via een wandelpad komt u langs de houten windmolen ’t Veertje om uiteindelijk te kunnen uitpuffen op een van de bankjes in het natuurgebied de Middenvijver.

U kan de wandeling Antwerpen hier downloaden

Een rijk gevuld weekend Antwerpen met vrie

© Reisfanaten.be

Wandeling 2 met focus op musea, monumenten en ander moois

De 8,5 kilometer lange ‘Antwerpen Museumroute’ doet zijn naam niet geheel eer aan want hij voert u ook nog langs een vijftiental monumenten en historische gebouwen. U bent uiteraard vrij om de musea te bezoeken, echter op één enkele dag zal dat niet lukken. Daarbij is het een selectie van musea, Antwerpen heeft er nog veel meer.
U vertrekt vanaf de Leopold de Waelplaats waar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, staat. De route voert u onder andere langs ’t Pakhuis waar u ‘Nen Bangelijke’ kunt drinken, bier van 9.5% en langs het Fotomuseum. Internationale hedendaagse kunst vindt u in het Museum van Hedendaagse Kunsten Antwerpen. In Het Steen vindt u een burcht terug en in het Schipperskwartier het Vleeshuis. Natuurlijk komt u langs het Rubenshuis om uiteindelijk weer bij het uitgangspunt te eindigen.

2 stadswandelroutes in Antwerpen die je zeker moet doen

© Reisfanaten.be

U kan de wandeling hier downloaden

Extra informatie rond de gidsen

Beide wandelingen met handige routekaarten worden u gratis aangeboden in PDF’s.
In de laatste PDF worden van alle musea de websites gegeven waar u praktische informatie kunt terugvinden.
Op de sites staan links naar de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroutes. De zip-bestanden kunt u ook gratis downloaden.

Meer informatie

Onze 2-daagse citytrip Antwerpen in een reisverhaal
Lindner Hotel & City Lounge in Antwerpen
15 gratis dingen die je kan doen in Antwerpen
3 dingen om te doen met je vrienden in Antwerpen

Eén reactie op “2 stadswandelroutes in Antwerpen die je zeker moet doen”

  1. Antwerpen, 5 redenen om de stad te bezoeken schreef:


    […] een parkeerplaats en het bijbehorende parkeergeld. ➡ De Belgische reisroutes.be stelden twee wandelroutes samen die je zeker moet doen tijdens je citytrip […]

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen