menu

Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

Ooit sneden onze skilatten door het sneeuwtapijt van Valloire. In dit authentieke dorp in de Franse Alpen wordt winter en zomer geleefd. Het ski-oord staat vooral bekend om zijn kindvriendelijkheid en deze reputatie doet het alle eer aan. Omdat ook wij 2 jonge skiërtjes onder ons dak hebben en omdat we onze herinneringen aan Valloire graag met verse ervaringen aanvullen, zakken wij in het begin van deze winter weer af naar het rustige ski-oord.

Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

© Reisfanaten.be

Op het gemak naar Valloire

Het is onze gewoonte om in het oprijden halverwege een overnachting te boeken. Op die manier hoeven we ’s nachts niet te rijden. We halen de kinderen van school en malen er al een stevig aantal kilometer door. Tegen de tijd dat het mannetje met de grote hamer de chauffeur komt bedreigen, parkeren we de wagen en kruipen we in bed. Dit keer hebben we Holiday Inn – Parc de la Toison – Dijon eruit gepikt. ’s Morgens vatten we goed uitgeslapen de laatste paar 100 kilometer aan. Op die manier ben je ook de files en de grote massa voor. Terwijl de autowegen nog volop de overvloed aan gestreste toeristen wegslikken, schuiven wij al op ons gemak onze voeten in onze skilaarzen.

Nog een leuke verrassing op de Belgische autostrades! Normaal gezien rijden we langs de Brusselse Ring en Luxemburg of via Rijsel naar de Franse skigebieden. Dit keer doen we een keer zot, denken we, en rijden we richting Luik. Resultaat: we vermijden een groot stuk van de Ring rond Brussel en treffen een lege autostrade aan zonder files.

Eenvoudig verblijven in Valloire

Valloire heeft niet veel mogelijkheden waarbij je vanuit je kamer direct op de piste bent, maar het dorp is gebouwd rond 2 centrale liften. Deze zijn maar een paar 100 meter verwijderd van om het even welke accommodatie in Valloire. Je kunt je dus altijd te voet naar de liften begeven en je bent vertrokken.

Toegegeven, de Franse appartementen zijn niet groot, maar hebben wel hun eigen stijl met veel hout. Je weet dat je, als je op skireis gaat, je niet moet verwachten aan veel ruimte binnenshuis. De weidsheid ligt daarbuiten in het sneeuwlandschap. En zeg nu zelf: met kerst lekker knus bij elkaar heeft toch ook iets?

Maak je niet druk in het besneeuwde Valloir

© Reisfanaten.be

Valloire beschikt over een aantal hotels, maar wij zijn tevreden met een appartement, omdat er genoeg mogelijkheden zijn in het dorp om iets te eten of te drinken. Er zijn ook voldoende winkels. Een hotel heeft voor ons geen enkele meerwaarde tijdens een skivakantie.

Het laagdrempelige skigebied van Valloire

Het skigebied rond Valloire is opgedeeld in 2 delen: La Sétaz en Le Crey du Quart. Je vindt er heel wat groene en blauwe pistes voor families en mensen die het wat rustiger aan willen doen, maar er zijn ook een paar stevige zwarte pistes, opgebouwd rond de lokale skiheld, Jean-Baptiste Grange, die in 2011 en 2015 wereldkampioen alpineskiën werd.

De wachttijden zijn minimaal. We hebben op geen enkel moment last van files aan de liften. Het hele gebied is heel mooi aan elkaar gelieerd. Leuk detail: vanuit Valloire kun je ook naar de verder gelegen gemeente Valmeinier skiën, waardoor het totale skigebied 150 km groot is.

Materiaal huren en terug naar school

Als regelmatige skiërs hebben wij ons eigen materiaal. Voor de kinderen huren we echter, omdat ze iedere skivakantie opnieuw wat gegroeid zijn. Dit keer kloppen we aan bij Go Sport Montagne. Latten, stokken, laarzen en helmen worden in een handomdraai geregeld.

Zoals ieder skidorp telt ook Valloire een aantal skischolen. Wij zijn vertrouwd met Ecole du Ski Français en sturen onze kinderen opnieuw daarheen. En met succes, want Fien behaalt haar derde en Wout zijn tweede ster. Jean-Baptiste, hou je maar goed vast aan je skistokken: je opvolgers komen eraan!

Maak je niet druk in het besneeuwde Valloi

© Reisfanaten.be

Een weekje gezapig skiën

Uiteindelijk skiën we heel de week probleemloos tot in het dal. Gezien Valloire al op een hoogte van 1400 meter ligt, is er veel bergop en bergaf mogelijk. Ook de sneeuw is overvloedig aanwezig en van uitstekende kwaliteit. Een lekker hapje op de pistes is snel besteld en verorberd én lekker. Tijdens een rustpauze met een drankje in een van de vele bergrestaurants kun je overvloedig genieten van het zicht op het landschap. We sluiten de dagen steevast af met de afdaling van de Escargot, een piste van ettelijke kilometers waarmee we wel even zoet zijn.

Na onze kerstvakantie in de bergen rijden we ontspannen en opgeladen terug naar huis. Een sneeuwvakantie in Valloire? Maak je je er vooral niet druk om!

Meer informatie

Ski’s huren deden we bij GO Sport Montagne
Alles over Valloire vind je op Valloire.net
Accommodaties vinden kan je op de centrale boekingsmodule Valloire
Skilessen boeken kan je doen via ESF
Meer informatie over ons appartement vind je hier
Dienst voor toerisme via Office de Tourisme

Randinformatie rond Valloire

Valloire: een veelzijdig en kindvriendelijk skigebied
Het kindvriendelijke ski-oord Valloire
5 topactiviteiten in het Franse Valloire
5 redenen om Valloire te bezoeken
5 stevige argumenten om voor Valloire te kiezen
Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen