menu

Het kindvriendelijke ski-oord Valloire

Met kinderen op wintersportvakantie gaan, kan soms behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Er zijn namelijk heel veel dingen waar op gelet moet worden om ervoor te zorgen dat de vakantie ook daadwerkelijk geslaagd is. Kinderen hebben andere behoeften dan volwassenen. Daar moet op gelet worden bij het verblijf dat geboekt wordt, maar ook zeker bij de keuze voor het skigebied. Er zijn ontzettend veel verschillende skigebieden en lang niet allemaal zijn ze geschikt om met kinderen naar toe te gaan. Valloire is een voorbeeld van een echt kindvriendelijk ski-oord. Zowel het oord zelf als het skigebied zijn uitermate geschikt voor kinderen. Gedurende het wintersportseizoen zijn hier dan ook heel veel families te vinden.

Kindvriendelijk Valloire

© Reisfanaten.be

Het dorp Valloire
Valloire is een prachtig skidorpje op de flanken van de Galibier. Dit dorpje in de Franse Alpen ligt op een hoogte van ongeveer 1500 meter en heeft heel veel verschillende voorzieningen voor jong en oud. Er is bijvoorbeeld een zwembad in het dorp te vinden maar er zijn ook andere leuke activiteiten waar de kinderen zeker van genieten. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere tocht met paard en wagen door het dorp of een excursie met sledehonden. In het dorp zelf zijn vooral veel horecagelegenheden te vinden zodat het eenvoudig is om wat te gaan drinken of uit eten te gaan. Ook daarbij wordt er rekening met de kinderen gehouden door middel van speciale kindermenu’s en heel veel lekkernijen.

Skigebied
Natuurlijk is het ook en vooral belangrijk dat het skigebied dat bij Valloire te vinden is, geschikt is voor kinderen. Dit uitgestrekte skigebied op de flanken van de Alpenreus is gelukkig perfect geschikt voor kinderen. Daarbij maakt het niet eens uit of ze al langer skiën of voor de eerste keer op wintersport gaan. Er is een uitgebreide oefenweide inclusief een speciale kinderlift. Daarnaast zijn er meerdere groene pistes waar kinderen zonder angst veilig kunnen oefenen en de juiste techniek aanleren. Daarvoor is een skischool overigens de beste optie. Er is in Valloire een speciale kinderskischool die zeer ervaren is in het aanleren van skiën aan kinderen van alle leeftijden. De meeste leraren spreken Engels en sommigen kunnen zelfs Nederlands waardoor het nog eenvoudiger wordt om de lessen te volgen.

Pistes Valloire

© Reisfanaten.be

Eenvoudige pistes
Daarnaast zijn er heel veel eenvoudige pistes te vinden in Valloire. Meer dan een derde van de totale pistes is blauw en daarmee uitermate geschikt voor kinderen van verschillende niveaus. Ze worden dagelijks geprepareerd en veel van de pistes zijn breed en overzichtelijk. Daardoor is het voor kinderen erg veilig om hier te skiën. Ook de wat oudere kinderen vermaken zich gegarandeerd in dit skigebied. Er zijn namelijk niet alleen maar blauwe pistes maar ook tal van rode en enkele zwarte. Door de vele veilige pistes van verschillende niveaus kunnen de kinderen zonder problemen zelf op pad gaan in dit skigebied. En het mooiste van alles is dat ze aan het einde van de dag zonder problemen tot in het huis of appartement kunnen skiën!

Randinformatie rond Valloire

Valloire: een veelzijdig en kindvriendelijk skigebied
5 topactiviteiten in het Franse Valloire
5 redenen om Valloire te bezoeken
5 stevige argumenten om voor Valloire te kiezen
Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen