menu

5 topactiviteiten in het Franse Valloire

De Franse Alpen staan bekend om de prachtige wintersportgebieden die je er kunt vinden. Het skigebied in Valloire bestaat zelfs voor meer dan honderd kilometer aan skipiste! Of je nu je eerste afdaling gaat maken of van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de ski’s wil staan, in Valloire kan het allemaal. Naast het skiën en snowboarden kun je overigens ook andere avontuurlijke activiteiten ondernemen. Het dorp leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten voor het hele gezin. Lees gauw verder voor de vijf interessantste activiteiten waarbij je je skikleding niet nodig hebt.

Sneeuwvlakte Valloire

© Reisfanaten.be

1. Microlight flying
Het besneeuwde Alpengebied ziet er sowieso al prachtig uit vanaf de grond, maar hoe schitterend zou het zijn om dit winterse tafereel van bovenaf te zien? Microlight flying is het vliegen in een ultralicht luchtvaartuigje. Hierin kunnen één of twee personen plaatsnemen om vervolgens boven de bergen rond te zweven. Het vaartuigje beschikt over een kleine motor, een propeller en vleugels gemaakt van zeil. Het uitzicht van bovenaf is werkelijk adembenemend. Wie geluk heeft, spot zelfs een aantal wilde dieren.

2. Lama-safari
Hoe maak je een wandeling door de bergen extra speciaal? Door samen met een lama te gaan wandelen! In Valloire is het mogelijk om met een gids en zijn lama’s de bergen in te gaan. De dieren zijn ongevaarlijk en vinden het heerlijk om samen door de sneeuw te banjeren. Deze activiteit is met name leuk voor kinderen, die in het dagelijks leven niet snel in aanraking komen met lama’s. Onderweg is er tijd voor een pauze waarin er gezamenlijk gepicknickt wordt. Je kunt dan smullen van heerlijke, zoet belegde broodjes.

Schaatsen

© Pixabay.com

3. Schaatsen op de ijsbaan
Schaatsliefhebbers voelen zich in Valloire als een vis in het water: het dorp heeft een ijsbaan die dagelijks zowel overdag als ’s avonds geopend is. Fervente schaatsers kunnen natuurlijk het beste hun eigen schaatsen van thuis meenemen. De ijsbaan ligt op een gunstige locatie in de kern van het dorp, dicht bij de plaatselijke kerk.

4. Op pad met de husky’s
Niet in alleen de husky’s in Lapland, maar ook de husky’s in Valloire zijn razend populair. Met veel zin en lef trekken ze jou en je vrienden voort door een van de mooiste stukken uit de Valloire-omgeving. Het enige wat je hoeft te doen, is te gaan zitten in de slee en je te laten betoveren door het karakteristieke winterlandschap van de Alpen. Je zult zien dat een huskytocht door de Franse Alpen heel indrukwekkend is!

Huskies

© Pixabay.com

5. Rijden op een segway
Het verbaast je misschien, maar er is nóg een bijzondere manier om de Valloire-omgeving te ontdekken. Niet per vliegtuig, niet met een lama en niet met behulp van een husky, maar per segway! De segways zijn al jarenlang populair in regio’s met een vlakke ondergrond, zoals aan het strand of in de stad. Nu kun je er echter ook mee door de sneeuw rijden! Rijden op een segway vergt enige oefening, maar na een paar meter heb je de besturing volledig onder de knie.

Randinformatie rond Valloire

Valloire: een veelzijdig en kindvriendelijk skigebied
Het kindvriendelijke ski-oord Valloire
5 redenen om Valloire te bezoeken
5 stevige argumenten om voor Valloire te kiezen
Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen