menu

Valloire: een veelzijdig en kindvriendelijk skigebied

Het uitzoeken van een geschikt wintersportgebied vergt vaak behoorlijk wat tijd. Er is dan ook gigantisch veel keuze uit gebieden. Wanneer je naar een mooi en veelzijdig skigebied in Frankrijk op zoek bent, is Valloire een uitstekende optie. De pistes liggen op de flanken van de bijzondere en legendarische Galibier, een alpenreus die in de zomer het toneel vormt van de Tour de France. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier namelijk een prima skivakantie beleven!

Skischool Valloire

© Reisfanaten.be

Kindvriendelijk gebied
Allereerst is Valloire een zeer kindvriendelijk gebied. Wanneer je dus met de kids op skivakantie wil, is een reis naar dit skioord een absolute aanrader. Er zijn speciale oefenweides en groene pistes voor de kinderen inclusief een speciale kinderlift. Verder zijn er ook heel veel blauwe pistes in het gebied te vinden. Dat maakt het extra fijn omdat je de kinderen die de basistechniek onder controle hebben dan veilig op pad kunt laten gaan. Overigens is er een speciale skischool voor kinderen aanwezig in Valloire. Sommigen van de skileraren kunnen zelfs een aardig woordje Nederlands waardoor het nog eenvoudiger is voor de kinderen om de lessen goed te volgen.

Ook voor waaghalzen!
Maar wie denkt dat het alleen maar een gebied voor kinderen is, zit er helemaal naast. Er zijn namelijk ook volop mogelijkheden voor volwassenen en gevorderde skiërs. In totaal beschikt het gebied over 150 kilometer aan piste. 60 kilometer daarvan is rood en er is ook 15 kilometer zwarte piste. Meer dan genoeg mogelijkheden dus voor de wintersporters die van wat meer uitdaging houden. Wintersporters die niet graag iedere keer van dezelfde piste af gaan, zijn hier ook op de juiste plaats. Het skigebied van Valloire is namelijk uitstekend geschikt om mooie tochten te maken. Daarnaast zijn er ook voldoende offpiste mogelijkheden. Een ander voordeel van dit skigebied in Valloire is dat de prijs uitstekend is. Vergeleken met andere skiresorts in Frankrijk is het niet al te duur om hier een verblijf te boeken. Ook de skipassen zijn helemaal niet duur.

IJssculptuur Valloire

© Reisfanaten.be

Gezellig bergdorpje
Valloire zelf is een gezellig bergdorpje direct aan de voet van de piste. Er gaan vanuit het dorp verschillende liften omhoog en aan het einde van de dag kunnen skiërs via de dalafdaling zo terug het dorp in skiën. Er zijn zelfs mogelijkheden om ’s nachts te skiën. Er is in het dorp zelf een zwembad aanwezig en er zijn diverse spa-faciliteiten. In Valloire is het altijd gezellig en er zijn dan ook tal van verschillende restaurants en cafés te vinden. Verder bestaat het dorp voornamelijk uit chalets en wat appartementen. Vergeet ook zeker de markt niet te bezoeken die wekelijks op het plein bij de kerk wordt georganiseerd! Voor degenen die niet skiën is er dan ook meer dan genoeg te beleven. Ook wanneer de piste een dagje terzijde wordt gelaten is er voor alle leeftijden voldoende te zien. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bijzondere tocht met paard en wagen door het dorp te maken.

Randinformatie rond Valloire

Het kindvriendelijke ski-oord Valloire
5 topactiviteiten in het Franse Valloire
5 redenen om Valloire te bezoeken
5 stevige argumenten om voor Valloire te kiezen
Maak je niet druk in het besneeuwde Valloire

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen