menu

Valloire

valloireTussen de Col du Galibier en de Col du Télégraphe bevindt zich een charmant dorp die zowel in de winter als de zomer heel wat te bieden heeft. We zouden geen reisfanaten zijn als we niet volop de mogelijkheden van dit dorp aandeden.

Fiets of sneeuwvakantie?

In de zomer een stevige fietsvakantie gedaan, in de winter twee maal dit dorp uitgekozen met een groep vrienden om urenlang te skiën. In Valloire vind je alles, dit dorp is dan ook geen kunstmatig neergepoot skioord waar het spookt buiten de schoolvakanties.

Authentiek bestaat dat nog?

Ja, je kan er nog een authentieke boerderij aantreffen, de plaatselijke bevolking die naar de wekelijkse zondagsmis trekt spotten of een lokale beenhouwer aandoen die meer heeft dan de hamburgers en worsten die toeristen aantrekt.

Meer dan skiën

De wekelijkse markt die heel wat streekproducten aanbiedt is leuk om even door te lopen. Verblijf je in een appartement dan zullen kaas, diverse salami’s en streekwijnen de avonden meer dan gezellig maken.

Tip. Als je even de dorpskern van Valloire verlaat kan je prachtige wandelingen maken. Eindeloze wandelwegen door de bossen in een decor van sneeuw wachten op je.

Restaurants

Al jaren kan je in Valloire terecht in de lokale supermarkt, Huit à huit. Gelegen net op de stadsrand van Valloire kan je er voor alles terecht. Net ervoor tref je een heel goede pizzeria aan en ook in het centrum zijn tal van goede restaurants.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen