menu

De fleurigste tuin van Nederland: Keukenhof

De Keukenhof, bekend tot ver over de landsgrenzen, is een bezoek meer dan waard. Gelegen in Lisse, waar je al kunt genieten van de bollenstreek met al zijn prachtige, kleurrijke percelen, is dit park een must voor zowel de fervent tuinier als gewoon de toerist (en alles en iedereen die daar tussen vallen…). Een ode aan de bloembollen, dát is in het kort waar De Keukenhof voor staat. Je kunt het ook zien als een grote etalage van de tuinbouwsector, die zijn producten hier in alle pracht en praal kan laten zien. Maar wat voor jou het belangrijkst is: De Keukenhof is een heerlijke dag genieten van de lente, met alle mooie bloemen in de prachtigste kleuren.

De fleurigste tuin van Nederland Keukenhof a

© Pixabay.com

De geschiedenis van de Keukenhof
Het landgoed Keukenhof bestaat al eeuwenlang, maar in 1949 werd het plan opgevat om op het landgoed een tentoonstelling van bloeiende bloembollen te houden. In 1950 was het dan zover en opende het park voor het eerst zijn deuren. Het park is sindsdien elke lente open en komen er mensen vanuit de hele wereld genieten van de Hollandse bloemen. Maar liefst 7 miljoen bollen staan te bloeien tijdens deze openstelling op ruim 32 ha. En meer dan 20 bloemenshows laten daarnaast ook nog eens snijbloemen en potplanten zien.

Paviljoenen en de molen
In diverse paviljoenen kan je binnen gaan genieten van de schoonheid van o.a. snijbloemen en potplanten. Zo is er het Willem-Alexander paviljoen waar duizenden tulpen staan te wachten om bekeken te worden. Het Oranje Nassau Paviljoen wisselt van tentoonstelling, zodat het altijd een lust voor het oog blijft. Bent u fan van de orchidee? Dan mag een bezoekje aan het Beatrix Paviljoen zeker niet ontbreken.
In de Keukenhof staat ook een molen van meer dan een eeuw oud. Deze poldermolen stond oorspronkelijk in Groningen en dateert uit 1892. De Keukenhof heeft de molen in 1957 ontvangen van de Holland Amerika Lijn.

De fleurigste tuin van Nederland Keukenhof b

© Pixabay.com

Praktische zaken
De Keukenhof is dit jaar geopend van 27 maart t/m 21 mei van 08.00 tot 19.30 uur. Na 18.00 uur kan je er niet meer in. Mits aangelijnd mogen honden mee het park op. Het park is geschikt voor rolstoelen. Rolstoelen en scootmobiels zijn zelfs te huur. Waarbij er voor de scootmobiel 10 euro gevraagd wordt. Voor beide objecten wordt een borgsom gevraagd van 20 euro. Wel vooraf even reserveren!

Kaartjes kosten 16 euro, kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen 8 euro. Wil je vaker gaan in één seizoen dan is er de lentepas voor 45 euro. Kinderen betalen dan 17,50. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Parkeren kost 6 euro. Een lentepas kan ook aangeschaft worden met parkeren erbij, dan kost het 57 euro.
De parkgids is niet alleen handig op het park maar ook voor thuis. Er staan namelijk leuke tips in voor ‘jouw eigen Keukenhof’. Deze gids kost 5 euro.
Kom je van ver, dan kan je ook kiezen voor een overnachting in de buurt van het park. Diverse hotels hebben een Keukenhof-arrangement, dat bij de hotels zelf te boeken is.

Meer informatie

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen