menu

Domburg: een zorgeloze vakantie aan de Hollandse kust

Domburg, de oudste badplaats aan de kust van Zeeland, is een gezellig Nederlands dorp waar je heerlijk kunt verblijven. Genieten van de Noordzeekust is hier niet moeilijk. Maar ook de duinen en het rijke bosgebied willen ontdekt worden. Genieten met een hoofdletter G dus. Domburg is van oudsher een kuuroord. Al in de 17e eeuw trokken mensen deze kant op voor een kuur!

15 keer wat te zien en te doen in Domburg c

© Reisfanaten.be

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust
De popband Blof zong het al: ‘Hier aan de kust, de Zeeuwse kust…’ En ze hebben gelijk: het is goed toeven hier. Het strand nodigt uit voor een heerlijke dag genieten van zon, zee en inderdaad het strand. Domburg is bekend om zijn brede zandstrand met de knusse strandhuisjes. Ook heeft dit strand de internationale milieuprijs ontvangen o.a. omdat het schoon, veilig en ecologisch verantwoord is.

Het strand biedt alle gemakken. Zo zijn er toiletten, douches en voor de kinderen plekken om te spelen. Daarnaast is er ook gedacht aan de ouderen met rollators, bijvoorbeeld, of aan mensen met een rolstoel of een kinderwagen. Door loopplanken te plaatsen is het ook voor hen mogelijk van het strand te genieten. Natuurlijk staan er diverse strandpaviljoens garant voor even lekker iets eten of een ijsje pakken.

Het dorp
Domburg zelf is natuurlijk ook gewoon al een reden om hier heen te willen komen. Het gezellige centrum biedt genoeg voor winkel- en terrasplezier. Het dorp organiseert leuke evenementen in het hoogseizoen. Wat betreft het overnachten zijn er heel veel mogelijkheden. Grote, luxe bungalowparken of juist een knus hotelletje: Domburg biedt het allemaal.

Vergeet Blankenberge of Knokke. Voor ons is het Domburg a

© Reisfanaten.be

Sporten op of bij zee
Wil je graag actief bezig zijn, dan kan dit ook. Surfers weten Domburg ook te vinden, want hier vind je één van de beste golfsurfspots. Wil je graag je vlieger oplaten, dan kan je dit doen op het West- of Ooststrand. Er zijn verschillende regels op de verschillende stranden over de tijden waarop je mag surfen en vliegeren.

De Manteling
Wil je even iets anders? Dan is een bezoek aan het natuurgebied De Manteling een aanrader. Het noorden van Walcheren, het eiland waar Domburg op ligt, wordt door dit bos beschermd tegen de zeewind. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen. Je vindt hier ook buitenplaatsen en kasteel Westhove. Dit kasteel is niet alleen te bezoeken, maar je kunt er zelfs ook overnachten! Ook buitenplaats Duinbeek is een bezoekje zeker waard.

Meer informatie

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen