menu

15 keer wat te zien en te doen in Domburg

Domburg is een van de oudste badplaatsen van Nederland. De geschiedenis van Domburg als badplaats begon in de 17e eeuw, omdat toen al veel mensen naar hier naar de zee trokken om daar een aantal dagen te verblijven. In 1834 werd Domburg echt bestempeld als badplaats, omdat rijke families koetsen maakten om hiermee de zee in te gaan. Domburg is dus een badplaats, maar daarnaast biedt het veel meer. Wat Domburg en de omgeving biedt, lees je hier:

15 keer wat te zien en te doen in Domburg a

© Reisfanaten.be

1. Strand
Domburg is een badplaats en dan kan een bezoek aan het strand niet ontbreken tijdens je verblijf. De duinen zijn ideaal om een mooie wandeling te maken. Je kunt via internet hier verschillende routes voor vinden.

2. De Manteling
Wandelen kan ook in een prachtig stuk rustig natuurgebied in de buurt van het strand, namelijk de natuur reserve De Manteling. Hiervoor zijn ook verschillende routes te verkrijgen.

3. Historische gebouwen
Wandelen is ook mogelijk langs mooie historische gebouwen in Domburg. Hierbij kun je denken aan de Nederlands Hervormde Kerk, het rijksmonument Villa Carmen Sylva en het voormalig stadhuis van Domburg. De laatste stamt uit 1667.

4. Fietsmogelijkheden
Waar je goed kunt wandelen, kun je meestal ook goed fietsen. Wil je van bovenstaande genieten op de fiets? Dit is ook mogelijk. Fietsroutes zijn ook verkrijgbaar in vele varianten.

5. Middelburg
Middelburg is een stad in de buurt van Domburg en heeft op zichzelf een groot aantal bezienswaardigheden. Er zijn een aantal historische gebouwen die de moeite van bekijken waard zijn, zoals bijvoorbeeld de Abdij van Middelburg, de Oostkerk, de Lange Jan en het stadhuis. Naast het genieten van de schitterende panden die zijn overgebleven uit de rijke geschiedenis kun je in Middelburg erg goed winkelen.

15 keer wat te zien en te doen in Domburg b

© Reisfanaten.be

6. Veere
Veere is een schattig Zeeuws stadje dat in de bezocht wordt door vele toeristen. En dit heeft een reden! Door de rijke geschiedenis in haar geheel een prachtige bezienswaardigheid.

7. Neeltje Jans
Neeltje Jans was een werkeiland en daarmee een onderdeel van de Oosterscheldekering. Nu is het een informatiecentrum geworden, waar natuur, cultuur en techniek samenkomen. Er zijn hier films en exposities te zien over de watersnoodramp van 1953 en de maak van de Deltawerken. Dit is leuk voor jong en oud!

8. Deltawerken
De Deltawerken zijn alle keringen die zijn aangelegd om Nederland te beschermen tegen hoog water. Het gaat dan vooral om de provincie Zeeland en een gedeelte van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dit is imposant om te zien en de moeite van bekijken waard.

9. Renesse
Wanneer je wilt genieten op een terras of lekker wilt uitgaan, is Renesse de place to be. Naast horeca biedt het ook veel winkelmogelijkheden.

10. Galerie Artaurum
Domburg heeft veel met kunst. In galerie Artaurum zijn verschillende exposities te bewonderen. Dit varieert van schilderijen tot sieraden.

15 keer wat te zien en te doen in Domburg c

© Reisfanaten.be

11. Marie Tak van Poortvliet museum
In dit museum worden exposities gegeven met betrekking tot kunstenaars die een band met Zeeland hebben.

12. Zwemparadijs de Parel
Wanneer het weer iets slechter is, kun je genieten in het binnenbad van zwemparadijs de Parel.

13. Kuur- en beautycentrum de Parel
Vanuit de historie is Domburg een kuuroordplaats. Ook dit is nog steeds aan de orde. In dit centrum kun je heerlijk ontspannen.

14. Spa Domburg
Hetzelfde geldt voor de spa in Domburg.

15. Surfschool Domburg
Ook surfen om de Domburgse stranden is mogelijk. Hiervoor kun je terecht bij surfschool Domburg.

Meer informatie

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen