menu

Woolworth Building New York

Woolworth Building is na bijna honderd jaar nog steeds een van de grootste én mooiste wolkenkrabbers van New York. Meer dan 240 meter hoog en met 57 verdiepingen was het bij zijn geboorte in 1913 het allergrootste gebouw van New York en de wereld.

Woolworth-Building-Totaal

En dat bleef zo tot 40 Wall Street werd opgetrokken in 1930. Het neogotische gebouw werd ontworpen door Cass Gilbert in opdracht van Frank Woolworth, de stichter van wat nu Footlocker is.

De wolkenkrabber is nog steeds een pareltje. Vooral ‘s nachts, wanneer Woolworth Building schitterend verlicht is. Het gebouw vindt u op Broadway, recht tegenover City Hall, en het overleefde de aanslagen van elf september 2001. De Twin Towers stonden slechts enkele honderden meters verderop en werden vroeger vaak zo gefotografeerd zodat Woolworth Building ook op de foto stond, net tussen de twee torens in.

University of New York heeft er tegenwoordig enkele afdelingen en in de televisiewereld werkt ‘Ugly Betty’ hier op de redactie van haar modetijdschrift. Woolworth Building figureert ook in de met Oscars bekroonde film Kramer vs. Kramer.

Woolworth Building Detail

Maar neem geen genoegen met wat beelden van deze wolkenkrabber op het witte doek, en kom hem met eigen ogen bekijken in New York.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen