menu

Laat je woning achter zonder zorgen

Hoe leuk de vooruitzichten om op reis te vertrekken ook zijn, je huis achterlaten wanneer je een langere periode van huis weg bent, is niet altijd een pretje. Hierbij alvast enkele tips en tricks over wat je allemaal in orde kunt brengen zodat je met een gerust hart richting de zon kunt vertrekken!

© Pexels.com

Beveiliging 

Het heeft geen zin dat je elke dag wakker wordt met de gedachte dat er thuis iets gebeurd kan zijn. Installeer daarom een beveiligingssysteem met camera’s en een alarm. Vandaag kun je perfect vanop afstand een oogje in het zeil houden. Geen reden meer om ongerust te zijn. Gun jezelf gemoedsrust en profiteer van de mogelijkheden die apps verbonden met je beveiliging bieden.

Schoonmaak

Als je langere tijd van huis bent, zou het kunnen dat je aan familie of vrienden hebt gevraagd om je woning enkele keren te bezoeken. Het is dan altijd fijn als je huis er spic en span bijligt. Begin daarom met het opruimen van je woning, stofzuigen, je jaloezie schoonmaken … Het geeft alvast gemoedsrust als je interieur rust uitstraalt en het is ook extra fijn wanneer je opnieuw terugkomt van op reis in een geordend huis.

Op post

Een uitpuilende brievenbus kan een signaal zijn voor ongewenste bezoekers om je woning te viseren. Laat het zover niet komen en onderneem actie. Vraag buren of vrienden om je bus regelmatig te legen. Lukt dit niet, breng dan de postdiensten op de hoogte om gedurende je vakantieperiode de post niet af te leveren.

Privacy

Ben je het gewoon om de gordijnen dicht te trekken ’s avonds, maar heb je overdag graag zoveel mogelijk licht binnen, dan kies je er misschien voor om overdag geen raamdecoratie te voorzien. Geen probleem als je thuis bent, maar het is misschien niet zo fijn als je op reis vertrekt. Doe je de gordijnen volledig dicht, dan valt het overdag op dat je weg bent. Laat je de gordijnen open, dan kan iedereen binnenkijken. Hoog tijd om te kiezen voor een raamdecoratie die flexibel is. Koop plisse gordijnen die je flexibel kunt inzetten om optimale privacy te garanderen. Trouwens niet alleen nuttig voor wie op reis vertrekt maar ook gewoon handig voor elke dag.

Laat je woning achter zonder zorgen

© Pexels.com

Tuin

Een huis of tuin die er onbewoond uitziet, kan ongenode gasten aantrekken. Schrik daarom potentiële indringers af door je buren te vragen om regelmatig de bloemen te gieten, je gras af te rijden, … Voor je vertrekt, kan je ook al heel wat werk verrichten. Denk hierbij aan het wieden van het onkruid en het onderhoud van de borders. Niets zo leuk dan terugkeren naar een huis met een tuin die niet overwoekerd is door onkruid.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen