menu

Wall Street New York

Wist u dat Wall Street vroeger De Waal Straat heette? Toen de eerste kolonisten vanuit Nederland naar het huidige New York trokken waren er ook dertig Waalse families aan boord. Men denkt dat de naam van hen komt. Een andere verklaring is dat de rivier de Hudson vroeger de Waal heette.

Wall Street Bord

De Amerikanen zelf zeggen dat door Wall Street de muur langs de grens van de Nederlandse kolonie New Amsterdam liep. Wat het ook moge zijn, het is een van de oudste straten van de stad en de eerste die met stenen belegd werd.

Wall Street is nog steeds het financiële hart van de Verenigde Staten. The New York Stock Exchange werd er opgericht in 1792 en op de hoek van William Street vindt u de plaats waar de Bank of New York opgericht werd door Alexander Hamilton.

Wall Street Stock Exchange

Doordat de vele wolkenkrabbers in Wall Street de zon tegenhouden wordt de 800 meter lange straat ook wel de canyons van New York genoemd. De beursvloer kunt u er niet op, maar laat zeker niet na je te vergapen aan de kolossale klassieke gevels. Omdat Wall Street met een groot vervoersprobleem geconfronteerd wordt, kunt u profiteren van drie metrolijnen die u er rechtstreeks heen brengen.

Wall Street Federal Hall

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen