menu

Financial District New York

Het Financial District vind je in het meest zuidelijke gedeelte van Manhattan. Je kunt het niet missen, want op deze plaats staan de meeste wolkenkrabbers van Amerikaanse en internationale grootbanken. Het is dan ook het kloppende hart van de Amerikaanse en wereldeconomie.

Financial District

© Pixabay.com

De naam van dit deel van Manhattan wordt soms afgekort met FiDi. Hier stond het World Trade Center tot het verwoest werd op 11 september 2001. Het hartje van de wijk is voor de meesten de kruising van Wall Street met Broad Street.

Hier vind je zoals gezegd de hoogste wolkenkrabbers én een museum gewijd aan die torens: Skyscraper Museum. Ook het New York City Police Museum is hier gevestigd en het Museum of American Finance, dat de geschiedenis van Amerika’s financiën uit de doeken doet.

De grootste banken hebben hier hun hoofdzetel, net als de New York Stock Exchange, bekend van de grote beursvloer waar aandelen verkocht worden. Het is nu het symbool voor de wereldwijde financiële crisis.

Lange tijd woonden hier amper mensen, omdat alle gebouwen enkel kantoorruimte bevatten, maar sinds kort is daar verandering in gekomen. Het Financial District is nu ook een plaats waar veel mensen leven, wat de wijk een nieuwe adem en een menselijker elan geeft.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen