menu

Museum of American Finance New York

Het Museum of American Finance heeft logischerwijs haar adres op Wall Street. Het museum doet de geschiedenis van de Verenigde Staten vanuit een financieel perspectief uit de doeken. Niet het meest sexy kantje van de geschiedenis, maar wel interessant en een verplichte tussenstop voor wie Wall Street bezoekt.

Museum of American Finance Gevel

Want om het huidige reilen en zeilen in het financiële hart van de wereld te begrijpen moet je de geschiedenis kennen. Het museum is dan ook officieel erkend als een onderwijsinstelling.

In de collectie vind je de allereerste foto van Wall Street, jaarverslagen en archieven van bedrijven, een obligatie van George Washington waarop voor het eerst het dollarteken gebruikt wordt, correspondentie van Alexander Hamilton, documenten uit de tijd van de beruchte Wall Street crash van 1929. De vaste collectie wordt telkens uitgebreid met een tijdelijke tentoonstelling van maximaal negen maanden, in samenwerking met Amerikaanse universiteiten.

Museum of American Finance Binnen

Wie meer wil weten kan een van de lessen bijwonen die er gegeven worden. Aan groepen van maximaal dertig man, meestal studenten, wordt er onderwezen over de meest uiteenlopende aspecten van financiën: wisselkoersen, financiële psychologie, marktenstudie, ondernemerschap enz.

Een begeleid bezoekje aan het Museum of American Finance is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard!

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen