menu

Columbia University New York

De oudste universiteit van New York werd in 1754 al gesticht door de Britse koning King George II. De universiteit kreeg toen de naam King’s College. Later werd de naam veranderd naar het meer vaderlandslievende Columbus University, naar de ontdekker van de Verenigde Staten.

Columbia University a

© Pixabay.com

De Columbia University geniet een reputatie van graniet, met meer dan twintigduizend studenten die zich verdiepen in alle gebieden van de wetenschap. Sommigen van hen worden grote namen in de wereld. Bijna dertig medewerkers of ex-studenten van de universiteit wonnen al een Nobelprijs.

Het gebouw zelf is op zich al indrukwekkend. Het bevat historische bibliotheken, leeszalen, auditoria, een hospitaal enz. In de tuinen van de campus staan bekende beelden, zoals De Denker van Auguste Rodin. De zelfbewuste studenten die hier gekweekt worden, leveren soms ook wel demonstraties op. Hier werden bekende betogingen gehouden tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika en de Vietnamoorlog.

Columbia University b

© Pixabay.com

Met haar ijzersterke reputatie kan de universiteit de beste sprekers ter wereld uitnodigen. De Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad kwam hier speechen in 2007 en kreeg de wind vanvooren van de studenten en de betogers buiten.

Je denkt waarschijnlijk met een lichte heimwee terug aan je schooltijd, maar bent blij dat je nooit meer naar school of de unief moet? Zet je daar dan over, en betreed de campus. Je begrijpt meteen waarom net hier de toekomstige leiders van onze wereld worden opgeleid.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen