menu

Wandelen in het Zwarte Woud

Königsfeld is een echt wandelparadijs binnen het Zwarte Woud. Meer dan 250 wandelpaden zijn speciaal voor jou uitgezocht en vastgelegd in mooie wandel- en fietstochten. Zo kan je op een unieke manier het afwisselende landschap, de prachtige natuur en de mooiste plekjes van het Zwarte Woud ontdekken. Om optimaal van de schoonheid en cultuur tijdens deze routes te kunnen genieten, is er een pdf beschikbaar met informatie over alle bezienswaardigheden die je tegenkomt.

waldau wandelen

Blauwe route: Königsfeld – Bregnitz – Martinsweiler – Mönchohof – Waldau
Deze route brengt je langs tal van monumenten en bezienswaardigheden. Tijdens het wandelen ontdek je onder andere het graanhuis Kornspeicher Lauble, de molens Muckenmühle en Mühllehenmühle die samen met de boerderij Mönchhof deel uitmaakten van het Rottenmünsterklooster van Rotweill. De Mühllehenmühle wordt vandaag nog steeds gebruikt. Als je na de wandeling nog energie over hebt, kan je ook steeds een partijtje golf spelen op het terrein Golfplatz waar 18 holes op jou wachten.

konigsfeld wandelen

Rode route: Königsfeld – Waldau – Nonnenberg – Nurgberg – Erdmannsweiler
Tijdens deze wandeling maak je kennis met een paar van de mooiste molens van Duitsland. Onder andere de Schlossmühle, Nonnenmühle, Sägmühle, Untere Mühle en de Hützelmühle kruisen je pad. Daarnaast liggen ook enkele gebouwen met een bijzondere geschiedenis zoals de boerderij Krauthäusle of Kruthüsle en de Weiberfalle op deze prachtige route. Als je even wil bezinnen kan je altijd terecht bij het Hörnlishof, Schniedshof of Neuhausbauernhof.

konigsfeld park

 

Samenvatting:
Dit blogbericht maakt deel uit van onze informatie rond onze gezinsvakantie naar het Zwarte Woud. Snel navigeren doe je via:
Reisverhaal over het Zwarte Woud (reis 1 en reis 2)
Pretpark Ravensburger Spieleland
Bloemeneiland Mainau
Hotel Schwarzwald Parkhotel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen