menu

Bloemeneiland Mainau

In het Duitse Bodenmeer ligt het prachtige eiland Mainau. De familie Esterházy die het in 1853 kocht, maakte er een echt bloemeneiland van. Het 45 hectare grote eiland ontvangt elk jaar meer dan 1 500 000 bezoekers en dat is niet verwonderlijk. Het is namelijk een echt paradijs voor iedereen die van de natuur houdt!

pauw mainau

Elk jaar kan je er een orchideeën en dahlia show bijwonen. De Italiaanse rosentuin kan je het hele jaar door bewonderen. En daarnaast kan je ook steeds de seizoenstuinen bezoeken. Deze worden aangelegd door studenten. Palm House geeft je de unieke mogelijkheid om een heel jaar door onder meer dan 20 verschillende soorten palmbomen te wandelen. Ook vlinderliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. Het Butterfly House is het verblijf van maar liefst ongeveer 80 verschillende soorten.

vogels mainau

En als je wat cultuur tijdens je reis wil? Ook dat vind je op Mainau. In het Barokslot, een kasteel,  wonen de huidige eigenaars, de Bernadotte familie, maar het is gedeeltelijk te bezichtigen. Soms worden er ook tentoonstellingen of evenementen gehouden. Verder kan je een bezoekje brengen aan de barokke kerk die gebouwd werd in 1746.

kasteel mainau

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen op dit eiland. Speciaal voor hen zijn er verschillende speeltuinen rond Lake Constance. Ze kunnen zich uitleven op de boerderij, ponyritjes maken en in Water World kunnen ze spelen met vlotten en een touwferry! Na een dag vol ontdekkingen, kan het hele gezin genieten van een heerlijke maaltijd in één van de vele toprestaurants.

duitsland mainau

Samenvatting:
Dit blogbericht maakt deel uit van onze informatie rond onze gezinsvakantie naar het Zwarte Woud. Snel navigeren doe je via:
Reisverhaal over het Zwarte Woud (reis 1 en reis 2)
Pretpark Ravensburger Spieleland
Hotel Schwarzwald Parkhotel
Wandelingen in- en rond Königsfeld

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen