menu

Ons verblijf in Drenthe: Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke is een onderdeel van Landal GreenParks; een Europees netwerk van heerlijke vakantieparken. Dit park ligt vlakbij Orvelte, een bekende Drentse plaats die zeker het bezoeken waard is. Maar ook in het park zelf krijgt verveling geen kans; er is een avontureneiland en een golfbaan aanwezig. Natuurlijk is een lekker boek lezen op het terras ook niet verkeerd. Lees hieronder alles over Landal Orveltermarke en de activiteiten in de provincie Drenthe:

Gezinsvakantie in Drenthe leerrijk, levendig, leuk g

© Reisfanaten.be

Lekker eten en drinken
Het vakantiepark is erop ingericht om de hele familie een mooie tijd te bezorgen. Dit begint al bij goed eten en drinken in het Restaurant De Teydt. Dit gezellige restaurant serveert heerlijke gerechten en is ook een goede plek voor een kopje koffie. Als u ’s ochtends nog geen zin hebt om op pad te gaan, is dit geen probleem: De Teydt bezorgt warme broodjes bij uw bungalow. Overdag zin in een snack? De snackbar biedt diverse lekkere hapjes aan.

Afkoelen in het zwembad
Na een stevige wandeling heeft u vast zin in een duik in het zwembad. De kinderen staan in ieder geval al te popelen, het zwembad is hun favoriete onderdeel van het Landal Orveltermarke park. Terwijl u plaatsneemt op de bruisbank, gaan de kinderen joelend van de glijbaan af en proberen ze elkaar in te halen in de stroomversnelling. Daarna proberen ze u te strikken om samen van de familieglijbaan af te gaan. Er is overigens ook een natuurbad aanwezig; een hele verademing op zwoele zomerdagen.

Ons verblijf in Drenthe Landal Orveltermarke b

© Reisfanaten.be

Diverse avonturen
Jongeren zijn vast dol op de IPad, maar ze genieten nog het meeste als ze samen plezier maken in de buitenlucht. Landal Orveltermarkte stimuleert dit heel erg. Er is een heel avontureneiland ingericht, met onder andere een kabelbaan en een multifunctioneel sportveld. Of maak een wandelingetje over het Venuverpad, waar de kinderen in aanraking komen met de natuur. Naast deze vaste onderdelen, organiseert het vakantiepark nog vele andere activiteiten die goed zijn voor alle leeftijden.

Vermaak voor de kinderen
De allerjongste gasten worden zeker niet overgeslagen. Er is een kleurrijke, overdekte speelplaats aanwezig met een enorme ballenbak. Hier kunnen de kleintjes naar hartenlust klauteren, klimmen en andere kindjes ontmoeten. Is uw zoon of dochter jarig op vakantie? Dan pakt Landal Orveltermarke groots uit voor een heerlijk verjaardagsfeest met slingers, taart, ballonnen en snoep. Daarnaast is er een divers aanbod van kinderfeestjes; variërend van een Robin Hood Feest tot een Lasergame Party.

Gezinsvakantie in Drenthe leerrijk, levendig, leuk b

© Reisfanaten.be

De verschillende accommodaties
De bungalows van Landal Orveltermarkte zijn gericht op gezinnen en grotere groepen. De groottes lopen uiteen van 4 personen tot 24 personen. Bekijk hieronder een enkele opties:
– 4-persoonsbungalow kinderen (4BK): deze vrijstaande bungalow van 100m2 heeft twee slaapkamers, een kinderstoel en een omheind terras. Ook staat er een trampoline in de tuin.
– 6-persoonsbungalow luxe (6DL): in deze vrijstaande bungalow met drie slaapkamers kom je lekker tot rust; onder de zonnebank of in de 3-persoons sauna.
– 8-persoonsbungalow comfort (8E1): met vier slaapkamers, een apart toilet, een vaatwasser en een magnetron is deze bungalow van alle gemakken voorzien.
Benieuwd naar het andere aanbod? Bekijk het hier.

Drentse natuurpracht
Drenthe is een dunbevolkte provincie vlak onder Groningen, die bekend staat om haar prachtige landschap. Er is veel begroeiing in de vorm van bossen, weiden en akkers. Wat Drenthe uniek maakt, zijn toch wel de hunebedden: verzamelingen grote stenen, die vroeger dienden als graven. Vanuit Landal Orveltermarke bereikt u deze hunebedden in twintig minuten. Vanuit Borger vertrekken wekelijks hunebeddentochten, al is het ook de moeite waard om zelf al wandelend de omgeving en haar hunebedden te ontdekken.

Op pad in de provincie
Drenthe verkent u het beste op twee wielen. Hiervoor hoeft u zelf geen fiets mee te slepen, het park verhuurt namelijk fietsen in alle soorten en maten. Van zijwieltjes tot elektrische fietsen: het is mogelijk. De parkreceptie beschikt over diverse fietsroutes, waarmee u het beste ervaart van de Drentse Hooglanden. Gaat u liever naar de stad? Ook daarvoor zijn leuke routes beschikbaar. Maak er een gezellig dagje uit van door de picknickmand te vullen met allerlei lekkernijen. Liever wat sportiefs doen? Spring dan op een mountainbike!

Pitch & Putt golfbaan
Een leuke activiteit voor de hele familie is de Pitch & Putt golfbaan, die vlak naast het park ligt. Het is een heel toegankelijk park met iets kleinere afstanden, zodat ook de onervaren golfer zijn slag letterlijk en figuurlijk kan slaan. Er is dan ook geen golfvaardigheidsbewijs vereist. Hoewel de golfbaan niet van Landal zelf is, krijgt u als Landal gast wel extra voordelen. Kijk voor de details op de website of vraag het gerust bij de Landal receptie.

13 redenen om Drenthe te bezoeken b

© Reisfanaten.be

Het museumdorp Orvelte
Orvelte is een pareltje onder de Drentse dorpen waar u de geschiedenis opnieuw beleeft. Hier ziet u authentieke, rietgedekte monumentale boerderijen die worden afgewisseld door andere goed onderhouden panden. Het leuke is dat veel van deze gebouwen open staan voor publiek. Daarnaast doet het dorp er alles aan om bezoekers extra te betrekken. Via bijzondere themadagen, theatervoorstellingen en marktjes, gaat u helemaal op in de Drentse cultuur. Bent u benieuwd naar Drentse lekkernijen? Ook dan mag een bezoek aan Orvelte niet ontbreken, waar heerlijke streekproducten en Oudhollands snoepgoed worden verkocht.
–  De ambachtentuin: kom in aanraking met oude ambachten, waaronder kaas maken, hout zagen, klompen maken en vuur maken.
– Museumboerderij de Bruntingerhof: Deze boerderij- nu museum- werd vroeger tegelijkertijd bewoond door mensen en dieren. Ook is het hier mogelijk om oud-hollandse spellen te spelen.
– Zoobizar: deze minidierentuin is misschien wel de kleinste dierentuin van heel Europa, maar daarom niet minder leuk. Hier zijn zeer kleine (exotische) dieren te zien, interessant voor u maar al helemaal leuk voor de kinderen.

Extra informatie en boeken
Landalpark Orveltermarke ligt vlakbij het pittoreske dorp Orvelte, en middenin de prachtige Drentse natuur. Zowel in het park als om het park is meer dan genoeg te beleven. Meer informatie of direct boeken? Dat kan via de website.

Meer informatie
Ons reisverhaal: Gezinsvakantie in Drenthe: leerrijk, levendig, leuk
13 redenen om Drenthe te bezoeken
Onze eerdere ervaring met Drenthe (reisverhaal)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen