menu

Vakantie in Roodkapjesland in Duitsland

Breng je vakantie door in Roodkapjesland. Heel wat jonge ouders zullen nu ongetwijfeld wel benieuwd zijn naar wat volgt. Het noordelijke gedeelte van Duitsland wordt vaak wel eens met deze term bestempeld. In deze streek ontstonden immers de vele sprookjes van de gebroeders Grimm.

Gebroeders Grimm

Het sprookje Roodkapje van de gebroeders Grimm is een verhaal dat geen enkel kind of volwassene niet kent. De inspiratie voor het rode kapje van Roodkapje zou afkomstig zijn van het kapje dat voorkomt in de Schwälmer klederdracht. Deze traditionele klederdracht kun je nog bewonderen op speciale evenementen in de streek. Ook zouden de vele groene dalen en bossen voor inspiratie hebben gebracht om het verhaal van Roodkapje te maken tot wat het nu is.

Roodkapje

© Reisfanaten.be

Kastelen in Noord-Hessen

Er zijn heel wat elementen die ervoor zorgen dat jouw vakantie in Noord-Hessen een echte sprookjesvakantie wordt. De vele groene valleien zorgen voor een mysterieus landschap maar de vele kastelen, sloten en historische restanten geven daar een sprookjesachtige touch aan. Verken deze streek aan de hand van een van de vele fiets- of wandelroutes. Zo begint de cultuurhistorische wandelroute in Ottrau-Weißenborn bij het voorouderlijke huis van de gebroeders Grimm. De net geen vijf kilometer lange wandeling is ideaal voor gezinnen en brengt je langs een beschilderde sprookjesboom en talloze afgebeelde sprookjesfiguren.

Actief bezig zijn in Noord-Hessen

Dat de vele wandel- en fietsroutes een ideale manier zijn om het geboorteland van sprookjesfiguren als Roodkapje te verkennen, had je wellicht al kunnen raden. Maar ook wie liever eens iets anders probeert zal aan mogelijkheden geen gebrek hebben. Zo kan je er kanovaren op de indrukwekkende rivieren en meren die de streek rijk is. Zo kan je bijvoorbeeld op de Edersee en Diemelsee kanotochten maken. Op zoek naar alternatieven op dit waterlandschap te verkennen? Waarom niet eens zeilen of surfen op een van de vele meren? Of gewoon lekker rustig vissen langs een van de rivieren.

Hagenstein-Route

© Reisfanaten.be

De culinaire kant van de sprookjeswereld

Nee, helaas gaat het hier niet om de lekkere zoetigheden van het peperkoeken huisje van Hans en Grietje. Al zullen de andere culinaire specialiteiten van de streek je zeker ook kunnen bekoren. Hier kun je je culinair laten verwennen bij sterrenchefs die zich laten inspireren door de sprookjeselementen van Grimm. Zo krijg je er de meest fantasierijke gerechten voorgeschoteld, gemaakt vanuit de regionale producten die de streek rijk is. Zo kan je op de streekmarkten de verse producten rechtstreeks van de producent kopen.

Roodkapjesweek

Wil je echt ondergedompeld worden in de sprookjesachtige sfeer van deze streek, dan reis je het best in de laatste week van augustus naar Neukirchen waar ieder jaar Roodkapjeweek plaatsvindt. Hier komen verschillende sprookjesfiguren opnieuw tot leven tijdens kinderactiviteiten, wandel- en fietstochten, vertelnamiddagen of exposities.

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen