menu

Grimmwelt in Duitsland: een sprookje!

In de deelstaat Hessen in Duitsland, gelegen aan de rivier de Fulda, ligt de stad Kassel. Een plaats die misschien wel de bakermat van sprookjes genoemd mag worden, want niemand minder dan de beroemde gebroeder Grimm woonden hier en maakten hier hun belangrijkste sprookjes. Eigenlijk alle meest bekende sprookjes waarmee wij opgroeien kennen we dankzij de gebroeder Grimm, zoals bijvoorbeeld sneeuwwitje, vrouw Holle, repelsteeltje, roodkapje, de gouden gans en nog veel meer. En nu is er een Grimm sprookjesmuseum in Kassel!

Sprookjesbos

© Reisfanaten.be

De wereld van Grimm

Het is niet overdreven te stellen dat de gebroeders Grimm een heel eigen wereld hebben weten te scheppen. Zelfs zijn de broers eigenlijk onderdeel geworden van deze mythische sprookjeswereld. Zo lieten ze iedereen geloven dat ze zelf naar alle uithoeken van Duitsland reisden om sprookjes te verzamelen, terwijl ze deze in werkelijkheid door vrouwen uit de gegoede klasse toegestuurd kregen! Naast de sprookjes zelf, die onnavolgbaar zijn opgetekend door de Grimm broers , levert het leven van Jacob en Wilhelm Grimm zelf ook genoeg stof op tot bestudering. En dat alles gebeurt in het bijzondere museum Grimmwelt in Kassel.

Het museum Grimmwelt

Het museum Grimmwelt is natuurlijk qua onderwerp al enorm aantrekkelijk, want wie houdt er nu niet van sprookjes, maar ook als museum is Grimmwelt een sprookje op zichzelf te noemen. Het gebouw waarin het museum gehuisvest is, is niet zomaar doorsnee, maar een zeer indrukwekkend bouwwerk met een zeer bijzonder architectuur. Bovendien gesitueerd op een prachtige toepasselijke sprookjesachtige plek, middenin het Wilhelmshöhe Park. Vanaf deze locatie hebt u ook nog een mooi uitzicht over de stad.
Eenmaal binnen kunt u zich tegoed doen aan de uitgebreide collectie documenten, film- en geluidsinstallaties en activiteiten waarbij je zelf aan de slag mag. U kunt zich onderdompelen in de wereld van Grimm.

De website van Grimm: hier begint het plezier al!

Het museum heeft een eigen website die niet alleen informatief is, maar net als het museum zelf een bezienswaardigheid an sich is! Via de website www.grimmwelt.de kan uw ontdekkingsreis in de sprookjeswereld Grimm al beginnen. De site geeft een indruk van wat er in het museum te zien is, maar biedt ook achtergrond informatie en uiteraard alle praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen, locatie en dergelijke. Ook allerlei informatie over het ontstaan van het museum, splinternieuw want pas geopend in september 2015, is er terug te vinden. Neem alvast een kijkje op: www.grimmwelt.de

Sprookje_Roodkapje

© Reisfanaten.be

Praktische informatie over de sprookjeswereld

Om heerlijk op te kunnen gaan in de Grimm wereld van sprookjes, is een goede voorbereiding aan te raden. Hier leest u daarom alvast de belangrijkste praktische informatie, uiteraard ook allemaal terug te vinden op de website www.grimmwelt.de
Zo is het wel fijn om even te onthouden dat het museum gesloten is op maandagen. Qua prijzen is het goed om te letten op wat u precies wilt doen in het museum, maar in alle gevallen is de toegangsprijs heel schappelijk.

Meer informatie

Weinbergstraße 21
34117 Kassel
T. +49.561.5986190
info(at)grimmwelt.de
www.grimmwelt.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen