menu

Phantasialand: de ideale 2-dagenuitstap net over de grens

Ondanks dat we fervente bezoekers zijn van pretparken en dierentuinen, hadden we nog een grote blinde vlek op ons palmares staan: Phantasialand. Om de een of andere reden waren we er nog niet geraakt en dus was een van de verlengde weekends in mei de ideale tijd om dat goed te maken.

Phantasialand de ideale 2-dagenuitstap net over de grens

© Reisfanaten.be

Hotels in Phantasialand

Phantasialand ligt op slechts 2 uur rijden van Brussel en is dus zeker te doen als daguitstap, doch het park is best groot en we beslissen dan ook om er een nachtje te verblijven. Het park beschikt over 2 themahotels en het geeft toch altijd een speciaal gevoel om in het park te kunnen overnachten.

We kiezen voor het Ling Bao Hotel, een themahotel in Chinese stijl. De kamers en luxe suites zijn voorzien voor koppels en gezinnen met kinderen. Een combinatie van westers comfort en een verfijnde Aziatische inrichting met hout, bamboe en warme kleuren, maken het verblijf een gebeurtenis op zich. Het stapelbed voor de kinderen is simpelweg prachtig. In de 4 restaurants, die het hotel rijk is, beland je in een culinaire rollercoaster. ’s Avonds nemen wij een ‘All you can eat’-menu in het Chinees buffetrestaurant. Maar ook het ontbijt is zeer uitgebreid en tot in de puntjes afgewerkt. Na een dag roetsjen en razen in het pretpark, kom je tot rust in de sauna en het zwembad.

Phantasialand de ideale 2-dagenuitstap net over de grens Hotel

© Reisfanaten.be

Hotelslapers die liever een Afrikaanse onderdompeling krijgen, kunnen terecht in Hotel Matamba. Ook dit hotel is prima en supermooi ingericht, dus kiezen wordt een moeilijke opdracht. De tweepersoons- en familiekamers van dit hotel kunnen tot 6 gasten per kamer te slapen leggen. Ideaal dus voor grote gezinnen. Het wordt gegarandeerd een fascinerende nacht in een van de hemelbedden. Matamba biedt voor de kleinsten al een speelterrein binnen de muren. Ook de mascotte en het kinderbuffet maken het voor families ideaal.

Onze eerste indruk

We komen aan onder een heerlijk zonnetje in een blauwe lucht en wat ons direct opvalt: het park is echt afgewerkt. Iedere muur, iedere zijgang, ieder parkje is uitgewerkt tot in de kleinste details. Ook de vele attracties zijn keer op keer tot in de puntjes gedecoreerd en ‘af’. Het wandelen tussen de attracties is op zich al een belevenis. Het is heerlijk vertoeven op het pleintje met de schommelcarrousel en de dansende fonteinen die de op- en neerwaartse bewegingen van de draaimolen volgen. In het aanpalende straatje halen we een grote krokante wafel met slagroom en aardbeien. Het decor verwijst naar het Berlijn uit een romantische en vooroorlogse tijd. ‘Maus au Chocolat’, wat zou dat zijn? Het is muizen jagen in de keuken voor de ganse familie. Het is hilarisch en we gaan er 4 keer in.

Phantasialand de ideale 2-dagenuitstap net over de grens Maus

© Reisfanaten.be

Een mix van alles

Het park heeft voor iedereen wat te bieden: van grote rollercoasters (Zoals Taron, de snelste en langste multi-lanceerachtbaan ter wereld) tot waterbanen en carrousels. Er zijn ook attracties met 3D-effecten en afgewerkte shows. Het park is ingedeeld in verschillende thema’s. In elk gebied vind je een mengeling van rustige attracties voor kinderen tot duizelingwekkende achtbanen voor waaghalzen. Je kunt er ook steeds een eetgelegenheid, snackbar of shop vinden en er zijn altijd shows te bekijken. Zo kun je in ‘Deep in Africa’ een ritje wagen op de unieke Black Mamba of gewoon je muzikale creativiteit botvieren op de djembés. Een Afrikaanse live muziekshow en een hapje in de Baobab Snack zijn eveneens aan te raden.  Maar blijf niet te lang hangen, want in China Town, Mexico, Mystery en Fantasy valt er ook nog veel te beleven.

Tijd voor shows

Wanneer we een pretpark bezoeken, proberen we toch ook altijd 1 of 2 shows mee te pikken. Niet alleen de kinderen vinden dat fantastisch. We bekijken ‘Jump’ in het Silverado Theatre in Mexico en Musarteum in de Wintergarten in Berlin.

Tijdens ‘Jump’ wordt het podium het terrein van trampolinespringers, style jumpers, BMX’ers en breakdancers. 25 minuten lang halen een 14-tal wildebrassen adembenemende stunts uit, vervat in een dynamische choreografie en gecombineerd met een flinke dosis humor. Het is een overweldigend gebeuren met luide muziek en spetterende acts.

Musarteum is een 40 minuten durend spektakel vol acrobatische choreografieën en circusacts. Evenwichtskunstenaars en Cirque-du-Soleil-achtige toestanden passeren de revue. Vrouwen die in een luchter kronkelen, mannen die op elkaar gaan staan, halsbrekende toeren op rolschaatsen, … Don’t try this at home!

Phantasialand de ideale 2-dagenuitstap net over de grens Rollercoaster

© Reisfanaten.be

De attracties

Van de 36 attracties, die je in Phantasialand kunt vinden, willen we graag deze 10 van dichterbij bekijken:

In River Quest zit je in ronde schuiten, waarmee je 3 keer langs een vrij hoge waterval naar beneden plonst. Een draaikolk, een stroomversnelling en een oud kasteel, waar je met de boot doorheen vaart, nemen je mee op een leuke, maar kletsnatte tocht. De Temple of the Nighthawk is een bijzonder lange achtbaan in het donker. De Raik neemt je mee op een spannend treinritje onder River Quest. Het gaat op en neer aan een razendsnel tempo door een tunnel en met de rook om je hoofd.

Wie nog meer trein wil, mag de Taron niet overslaan. Deze is echter van een ander kaliber. Het is de snelste en langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Onderweg maakt het ding maar liefst 116 kruisingen met zijn eigen spoor. Eenzelfde adrenaline-opstoot krijg je in Mystery Castle. Aan de buitenkant is er niet veel te zien, want alles gebeurt indoor in het donker. Het spreekt dan ook voor zich dat wij niet gaan vertellen wat zich allemaal heeft afgespeeld tijdens ons bezoekje in dit vervloekte kasteel. Maak je veiligheidsriem maar stevig vast.

Phantasialand de ideale 2-dagenuitstap net over de grens Roller coaster

© Reisfanaten.be

Je valt van hoog in je Chiapas-bootje. Je valt zelfs een keer achteruit van de waterval. Een ding is zeker: droog blijf je niet. Indoor en droog vallen, draaien en kantelen doe je met Winja’s Fear & Force. Niet zo spectaculair als de grote achtbanen, maar daarom niet minder leuk en verrassend. Het Colorado Adventure mag je ook niet aan je voorbij laten gaan. De klassieke achtbaan door de oude mijnen van Colorado is enorm charmant uitgewerkt. Bovendien zie je niet aankomen waar je het volgende moment naartoe raast.

Water, vuur en mist belagen je terwijl je op en neer en ondersteboven draait in de Talocan. Al draaiende val je maar liefst 7 keer uit de lucht. Kun je de Talocan aan, dan draai je vast ook je hand niet om voor Black Mamba. Dit is wellicht de meest unieke achtbaanrit in het park. Vooral het thema van deze attractie draagt daartoe bij: een kronkelende slang neemt je mee op een hallucinante tocht.

Aan alles komt een einde …

Phantasialand is een mooi uitgewerkt pretpark en dichtbij. Je kunt een bezoek aan het pretpark tevens perfect combineren met een citytrip in Keulen of een vakantie in de Eifel. En zo hebben we alweer inspiratie voor een volgende vakantie. Het leven zelf is een attractie!

Overzicht

Ons reisverhaal: Phantasialand – de ideale 2-dagenuitstap net over de grens
De leukste attracties van Phantasialand
25 redenen om naar Phantasialand te gaan
Overnachten in Phantasialand

Praktisch

Berggeiststraße 31-41
50321 Brühl
Duitsland
Tel. +49 (0) 2232 36-200
Website: www.phantasialand.de

2 reacties op “Phantasialand: de ideale 2-dagenuitstap net over de grens”

  1. Kim schreef:


    Wat een leuk artikel! Ik ben jaren geleden ook in Phantasialand geweest, maar ik zou nu wel weer terug willen 🙂

  2. wendy maes schreef:


    Flashback naar mijn kindertijd. 40 jaar geleden! Misschien toch eens overwegen om er met mijn kids naartoe te gaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen