menu

De leukste attracties van Phantasialand

Phantasialand staat bekend als een van de beste themaparken van Europa. Maar wat maakt dit park zo geweldig en welke zijn de leukste attracties? Het antwoord vind je in dit artikel. Phantasialand in een notendop!

Phantasialand bestaat al meer dan 50 jaar en heeft een zeer interessante geschiedenis met veel verschillende attracties. Het pretpark behoort tot de beste parken in Europa met jaarlijks miljoenen bezoekers. Helaas is gebrek aan ruimte het belangrijkste probleem van het park. Dit resulteerde de voorbije 15 jaar in het slopen van vele klassieke attracties om ze te vervangen door nieuwe.

© Reisfanaten.be

Net als veel andere themaparken biedt Phantasialand verschillende thema’s: Deep in Africa, Mexico, Mystery, Klugheim, 1920s Berlin en China Town. Uiteraard elk met een eigen verzameling trekpleisters, variërend van eenvoudige attracties voor kinderen tot duizelingwekkende achtbanen voor de waaghalzen.

1. River Quest
Deze attractie ligt in de sector “Mystery”, vlakbij de ingang van het park. River Quest zit vol met fantastische functies. De attractie laat je drie keer los in vrij hoge watervallen. Je neemt ook de lift omhoog voor een riviertocht doorheen een stevige stroomversnelling om vervolgens in een draaikolk gedropt te worden. Het verhaal van River Quest speelt zich af in een kasteel, waar je met de boot doorheen vaart. De boten zelf hebben de capaciteit om te bewegen en te buigen met het water, waardoor de rit comfortabeler is. Hoewel je nog steeds erg nat zult worden!

2. Temple of the Nighthawk
Deze lange achtbaan laat je heel wat dingen in het donker beleven. Niet een van de meest spectaculaire attracties van het park, maar het is en blijft een leuk avontuur. Vooral omdat het plezier zich volledig afspeelt in het donker!

3. Raik
Raik ligt onder River Quest en nodigt je uit voor een superspannende treinrit. Leuk detail: in het eerste wagonnetje ligt een vat met een rookmachine dat voor de nodige sfeer zorgt tijdens de rit. Het traject bestaat uit de nodige hobbels en bobbels en brengt je razendsnel door een tunnel (zonder te remmen!). Een geweldige achtbaan met als hoogtepunt uiteraard de tunnel!

4. Taron
Deze attractie ligt naast Raik in de sector Klugheim. Als je klaar bent voor de rit van je leven mag je Taron zeker niet voorbij lopen! Een onmiddellijke ‘wow’ is de beste manier om te beschrijven hoe de trein door de eerste bocht loopt. Maar dan breekt de hel los wanneer je vanop de top krachtig naar beneden gaat. Nadat de attractie je door de helft van Klugheim heeft genomen, neemt een slangachtige draai je mee naar het hoogste punt van de achtbaan voor een tweede intense lancering. De combinatie van snelheid en ontwerp is simpelweg uniek!

5. Chiapas
Voor deze explosieve waterattractie moet je in “Mexico” zijn. De atmosfeer, het tempo, de interactie tussen de boten en de sleutelrol die de muziek maakt bij het verhogen van de spanning, behoren allemaal tot een climax van pure vreugde. Chiapas laat je niet droog vertrekken!

© Reisfanaten.be

6. Winja’s Fear & Force
Met spinnende wagens die bestaan uit 4 zitplaatsen (twee per twee, met de rug naar elkaar) maak je een spannend avontuur dat start met een kantelende lift, gevolgd door heuvels en steile bochten. Aan het einde van de rit is er een klein verrassingselement ingebouwd, dat de wagen van de ene heuvel naar de andere brengt.

7. Colorado Adventure
Colorado Adventure is een plezierige rit doorheen de oude mijnen van Colorado. Een achtbaan met de klassieke handtekening van vele ups en downs, snelheid, bochten, helixen en tunnels. Het thema is mooi gedaan en overal aanwezig. En wat de rit vooral geweldig maakt, is dat het verloop ervan aan het zicht onttrokken is. Hierdoor lijkt de rit veel langer te duren dan in werkelijkheid.

© Reisfanaten.be

8. Mystery Castle
Op het eerste zicht lijkt Mystery Castle niet echt bijzonder, omdat het een overdekte valtoren is. Maar het vervloekte kasteel behoort wel tot de topattracties van het park. Wat is er dan zo speciaal aan? Nou, alles wat we je kunnen vertellen is om je riem niet los te maken tot de lichten aangaan en de veiligheidsmensen je groen licht geven. Vertrouw ons maar!

9. Talocan
Phantasialand heeft absoluut het uiterste van zichzelf gegeven met Talocan. Niet alleen heeft Talocan een ongelooflijk goed thema met vuureffecten en mist, de attractie heeft het beste programma om je duizelig te maken. Terwijl je draait, laat Talocan je zeven keer vallen. Terwijl jij in de lucht hangt, is er beneden een fonteinshow aan de gang. Het zou dus best kunnen dat je nat wordt!

10. Black Mamba
Ongetwijfeld de meest unieke rit in het park. Het thema van Black Mamba zit perfect in elkaar en bewijst dat Phantasialand een ongelooflijke en verbazingwekkende klus doet aangaande de thema’s van haar attracties. Tunnels, bochten, helixen en vele ups en downs maken de rit plezierig, maar niet om te zeggen uitbundig. Het is vooral het thema van deze achtbaan die ervoor zorgt dat Black Mamba heel wat terugkomende bezoekers heeft.

Conclusie
Phantasialand heeft voor elk soort bezoeker superleuke attracties.
Het volledige park is gevarieerd met mooie thema’s.
Jong of oud? Phantasialand laat iedereen de tijd van zijn of haar leven beleven!

Overzicht
Ons reisverhaal: Phantasialand – de ideale 2-dagenuitstap net over de grens
25 redenen om naar Phantasialand te gaan
Overnachten in Phantasialand

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen