menu

25 redenen om naar Phantasialand te gaan

Niet alleen kinderen zijn dol op pretparken. Dus, wat is leuker dan als gezin een uitje naar Phantasialand te plannen? Of heb je nog een reden nodig voor een bezoek? Welnu, hier zijn er maar liefst 25.  Maar voordat je daaraan begint, eerst nog een paar regels.

© Reisfanaten.be

1. Durf kind te zijn.
2. Laat je verrassen.
3. Ga op avontuur.
4. Amuseer je.

25 redenen om Phantasialand te bezoeken!

1. Kijk eens wat een overnachting in een van de Phantasialand hotels je biedt. Samen met de kids op safari in Afrika of liever in China wakker worden? Maak daarbij gebruik van interessante kortingen, zoals de kans op 50% korting voor een overnachting van zondag op maandag.

2. Wie een hotelkamer boekt, kan na sluitingstijd een uur langer in het park blijven om van de beide grootse achtbanen te genieten. Je hoeft dus niet overdag in een hele lange rij te staan.

3. Naast een heerlijke brunch kun je ’s avonds voor een heus Afrikaans diner kiezen. Of wordt het een uitgebreid Chinees maal?

4. Wie goed boekt, krijgt zelfs de entree gratis. Bijvoorbeeld bij een overnachting van zondag op maandag.

5. Voor ouders met wat oudere kinderen bestaat de mogelijkheid om de dinnershow Fantassima te bezoeken. Terwijl jullie van een heerlijk maal genieten, krijgen jullie een wervelende show voorgeschoteld. Overigens is dit ook een reden voor een groep vrienden om, zonder kinderen, Phantasialand te bezoeken.

6. Leuk allemaal, maar eigenlijk ga je naar Phantasialand voor al die schitterende attracties. Het avontuur begint op het moment dat je naar binnen wandelt. De kleintjes krijgen een speciale armband, waarop papa of mama hun telefoonnummer schrijven. Zo zijn de ouders snel op te sporen en hoeft er geen paniek te ontstaan.

© Reisfanaten.be

7. Voor de peuters is er een heuse avonturenroute, waarbij ze bij iedere attractie een stempel kunnen krijgen. Dat levert een echte oorkonde op, waarop staat dat je dit avontuur beleefd en doorstaan hebt. Daarnaast kun je een emailadres achterlaten en krijg de avonturier ieder jaar een verjaardagskaart.

8. Er zijn attracties waar het hele gezin aan kan deelnemen, zoals de jacht op de bijen of de vrolijke papegaai. Voor vader en zoon is er de vliegschool. Of is dit voor moeder en dochter?

9. Geniet van de wildwaterbaan, die je door een Mexicaans stadje voert.

© Reisfanaten.be

10. Op tien staat de snelste Multi-coaster ter wereld. De Taron is een hoge snelheidsachtbaan, waarop je maar liefst 4 wereldrecords kunt breken.

11. Uiteraard volgt daarna de Raik, de snelste familie-boemerang ter wereld. Dat geldt overigens zowel vooruit als ook achteruit. Een speciale ervaring voor hen die van een verrassing houden.

12. Vervolg nu de reis door de mijnen van Colorado, waar je in een trein doorheen raast.

13. Voor de pure adrenaline is er de River Quest, waarbij je in een regenton door een wildwater rivier gevoerd wordt.

14. Om een overzicht over het park te krijgen, kun je gebruik maken van de Tikal. Klein nadeel is dat hij regelmatig naar beneden duikt, maar dat is tevens pure fun.

15. Tijd om iets te gaan eten. Gelukkig biedt Rutmor’s Taverne die gelegenheid. Eten in een soort van Tolkien-achtige omgeving, waar je heel apart kunt spijzen.

© Reisfanaten.be

16. Natuurlijk kun je ook voor die lekkere tapas kiezen die de Cocorico bar aanbiedt.

17. En dan weer op weg, want er valt nog zoveel te doen vandaag. Misschien wel het moment om een van die grootse shows te bezoeken en te zien hoe iemand met fiets en al een salto maakt of hoe een Chinese danseres met meer dan 10 hoelahoeps nog overeind blijft.

18. Dit kan een moment zijn om de botsauto’s uit te proberen en elkaar even goed door elkaar te schudden. Of, letterlijk, in een theekopje de wereld te zien draaien.

19. Wuze Town Kinderland biedt genoeg om de kleinere kinderen een hele dag actief te laten zijn. Zo actief dat ze ’s avonds heerlijk zullen slapen.

© Reisfanaten.be

20. Voor sommigen gaat het avontuur gewoon verder. Op naar de Black Mamba en met grote vaart door een labyrint van wereldklasse.

21. Deze attractie mag je niet missen. Mystery Castle! Bezoek het boze, laat je meevoeren in de diepten en krochten der aarde. Huiver en geniet.

22. Voor de echte lefgozers is er de mysterieuze Talocan die je heel even bang zal maken.

23. Er zijn zoveel spannende avonturen te beleven dat een dag nooit volstaat. Dat geldt voor de iets jongeren voor Wakobato’s avontuur en voor de wat ouderen voor de Raik of de Talocan.

24. Om mee af te ronden, is er de “Maus au Chocolat”. Ga op zoek naar de muizen, die de bakkerij onveilig maken en laat je dan verrassen….

25. De laatste. Een dag, misschien wel twee, van pure pret, adrenaline en verrassingen voor het hele gezin. Dat is Phantasialand!

Overzicht
Ons reisverhaal: Phantasialand – de ideale 2-dagenuitstap net over de grens
De leukste attracties van Phantasialand
Overnachten in Phantasialand

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen