menu

Ontdek sprookjesachtig Marburg met de kasteeltrein

De universiteitsstad Marburg ligt in de deelstaat Hessen in het westen van Duitsland. Onder meer door de mooie en goed bewaard gebleven historische binnenstad en de vele andere bezienswaardigheden, zoals het “Grimm-Dich”-pad waar u de sprookjes van de gebroeders Grimm tegenkomt, is Marburg zeker een bezoek waard.

© Reisfanaten.be

Met de kasteeltrein van Marburg kunt u alle mooie plekken van deze stad op uw gemak bekijken.

De oude universiteitsstad Marburg

Marburg is gebouwd op de oevers van de Lahn-rivier en heeft tegenwoordig 50.000 inwoners. De stad is onder meer bekend geworden door de in 1527 opgerichte universiteit. Dit was indertijd de eerste protestantse universiteit in de wereld. Aan het begin van de zeventiende eeuw hebben de gebroeders Grimm aan deze universiteit gestudeerd en in de stad hun inspiratie opgedaan voor sprookjes als Assepoester, Sneeuwwitje en Roodkapje.

Sprookjesachtige sfeer

Het historische centrum van Marburg is goed bewaard gebleven. De smalle stegen en oude panden uit de zestiende eeuw, geven de stad een sfeervolle en bijna sprookjesachtige sfeer. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer het op een heuvel gelegen kasteel van Marburg en de Elisabethkerk uit de dertiende eeuw, de eerste geheel Gotische kerk van Duitsland.

© Reisfanaten.be

Marburg ontdekken met een rondrit in de kasteeltrein

Als u op een ontspannen en leuke manier alle hoogtepunten van Marburg wilt zien, maakt u dan gebruik van de Marburgse kasteeltrein (Schlossbahn). Dit treintje rijdt door de hele stad en stopt bij alle mooie bezienswaardigheden van Marburg.

Tijdens de ongeveer twee uur durende rondrit krijgt u interessante achtergrondinformatie en bijzondere wetenswaardigheden te horen over de stad. Met de kasteeltrein bezoekt u de markt in het historische centrum (Altstad) van Marburg, waar u op een terrasje kunt genieten van de mooie gevels van de oude panden. De kasteeltrein rijdt vandaar door naar het op 109 meter hoogte gelegen kasteel (Landgrafenschloss). Vanaf daar heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. Het kasteel zelf werd in de twaalfde tot en met zeventiende eeuw gebouwd en is een bezoek meer dan waard, vooral door de prachtig gerestaureerde kapel.

U kunt op ieder moment uitstappen uit de kasteeltrein. Instappen is ook weer mogelijk als er genoeg zitplaatsen in de trein zijn. Uw ticket is de hele dag geldig, totdat u het eindpunt bij de Elisabethkerk heeft bereikt. Daar kunt u een bezoek brengen aan de relikwieën van de heilige Elisabeth von Thüringen. U kunt ook besluiten om bijvoorbeeld vanaf het kasteel het “Grimm-Dich”-pad naar de binnenstad te volgen. Langs dit pad vindt u allerlei uitbeeldingen van de sprookjes van Jacob en Wilhelm Grimm. Bijvoorbeeld de zeven dwergen van Sneeuwwitje en het glazen muiltje van Assepoester.

Marburg is goed bereikbaar

Marburg ligt circa 100 kilometer ten noorden van Frankfurt am Main en is uitstekend bereikbaar. U rijdt met de auto vanuit België zonder grote drukte op de weg in drie tot vijf uur naar Marburg. Met de trein (neem daarvoor de ICE of de Thalys) reist u in dezelfde tijd naar Marburg.

Gegevens

Marburger Schlossbahn
35041 Marburg-Wehrda
Wehrdaer Staße 119
Telefoon: +49 6421 81208
E-Mail: schlossbahn (at) brunett-marburg.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen