menu

Frankfurt met de kids: must-sees

Frankfurt is een moderne stad in het westen van Duitsland die heel wat te bieden heeft voor de toerist. Naast een echte ader van de financiële wereld (diverse banken en de Europese Centrale Bank hebben er hun hoofdzetel) is Frankfurt ook voornamelijk een symbool van heropstanding. Nadat de binnenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog immers zo goed als compleet vernietigd werd rees er een nieuw, beter en knapper Frankfurt op uit de assen van het oude. Maar stel dat je met kinderen richting de stad trekt? Wat kan je dan doen?

P1080452JPG

© Reisfanaten.be

Het Frankfurt Dialog Museum

Het Dialog Museum in Frankfurt is een museum dat boven alles een echte ervaring is. Iets dat voor zowel oud als jong nog jaren na zal zinderen in het geheugen. Het is een museum dat al zijn troeven inzet op het bespelen van de zintuigen. Er zijn dan ook geen muffe schilderijen of stokoude beelden te zien in het museum: er valt eigenlijk zo goed als niets te ontdekken. Het museum draait volledig rond horen, voelen, ruiken en proeven. Het is vaak een wijze les voor heel wat mensen hoe het is om te moeten vertrouwen op die zintuigen. Zeker aan te raden is de Dialog in het donker exhibitie.

Het Kindermuseum

Het spreekt voor zich dat het Kindermuseum in Frankfurt gericht is op de kleinsten onder ons en dus altijd een tof idee om met de kids naartoe te trekken. De toegang is gratis tot en met 5 jaar en het museum draait voornamelijk rond taal en leren. Dat kan voor sommigen misschien net wat afschrikwekkend werken gezien het voornamelijk in het Duits is maar zet je hier toch maar over: er is zeker meer dan voldoende te beleven ook voor kinderen die het Duits niet machtig zijn.

Frankfurt Zoo

De zoo van Frankfurt is de 2de oudste zoo van Duitsland en dateert van 1858. De zoo zelf is zo’n 11 hectare groot en herbergt heel wat zeldzame soorten die je zo goed als nergens anders zult terugvinden. Als je met je kind eens een zoo wil beleven die naar Belgische maatstaven van een ontzettend hoog niveau is valt het enkel maar aan te raden de Frankfurt Zoo met een bezoekje te verblijden. Let wel: deze ligt net buiten het stadscentrum.

P1080425JPG

© Reisfanaten.be

Frankfurt Kerstmarkt

Als het weer die tijd van het jaar is om kerst te vieren is het ook die tijd van het jaar om overal de kerstmarkten te zien verschijnen. Een van de mooiste kerstmarkten ter wereld is die van Frankfurt. De binnenstad wordt dan in essentie omgetoverd tot één grote, prachtig verlichtte kerstmarkt. Het aanbod is ontzettend groot en jij en de kinderen lopen ongetwijfeld verloren in het hele gedoe!

Museum Embankment Festival

Het Museum Embankment Festival in Frankfurt is het grootste culturele festival in Europa. Opgevat als een eerbetoon aan de musea van de stad staat het festival bol van de kunst, theater, muziek, dans en culinaire hoogstandjes. En dan hebben we het nog niet gehad over de randanimatie. Als je een festival als geen ander wilt meemaken waar je probleemloos de uren voorbij ziet glijden is dit ongetwijfeld iets voor jou.

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen