menu

HMS-Belfast

De HMS-Belfast is een oorlogsschip dat actief was tijdens Wereldoorlog II. De HMS uit de naam staat voor “Her Majesty”s Ship” en Belfast verwijst naar de hoofdstad van Noord-Ierland. Vandaag ligt het op de Thames tegenover de Tower of London. Het is makkelijk bereikbaar. U vindt het aan Morgan Lane, tussen Tower Bridge en London Bridge.

HMS Belfast in Londen

© Pixabay.com

Het schip behoort tot de Edingburgh klasse. Dit is een soort lichte kruisers. De bouw van het schip begon in 1936 en het werd in gebruik genomen in 1939. De kapitein van dienst heette G.A. Scott. De HMS Belfast werd gebouwd met vier geschutskoepels die elk 4 kanonnen van 15 cm hadden. Het schip had een waterverplaatsing van meer dan 10 000 ton.

De HMS-Belfast heeft een woelig verleden. In 1939 raakte hij zwaar beschadigd door een mijn. In 1944 maakte hij deel uit van de vloot die ingezet werd tijdens D-day en het was één van de eerste schepen die gebruikt werden tijdens het Koreaanse conflict in het begin van 1950.

HMS Belfast Londen

© Pixabay.com

In 1963 werd het schip uit de vaart genomen. Oorspronkelijk wou men het herleiden tot schroot maar gelukkig vonden vele historici de HMS-Belfast zo belangrijk dat het in 1971 naar Londen kwam als maritiem museum. Vandaag vormt het een deel van het Imperial War Museum dat ook instaat voor het onderhoud ervan.

Extra informatie

  • Adres: The Queen’s Walk, London SE1 2JH, Verenigd Koninkrijk
  • Telefoon: +44 20 7940 6300
  • Prijzen:
    – Volwassenen: £15,50
    – Kinderen onder 16 jaar: Gratis
    – Senioren, studenten en gehandicapten: £12.40

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen