menu

Tower of London

De Tower of London is één van de bekendste bezienswaardigheden in Londen. Het gebouwencomplex werd heel strategisch aan de rivier de Thames geplaatst. Sinds 1988 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de jaren heeft het bouwwerk heel wat verschillende functies gehad. Het deed onder andere dienst als koninklijk paleis, fort, staatgevangenis en museum. Vandaag herbergt het de kroonjuwelen: een belangrijke toeristische trekpleister.

Tower of London Londen

© Pixabay.com

In 1066 liet de Normandische koning Willem de Veroveraar het gebouw zetten om zijn macht te doen gelden over zijn nieuw veroverde land. In de dertiende eeuw werd het complex onder Hendrik III verder uitgebreid met verdedigingsmuren en torens waar politieke tegenstanders in opgesloten werden.

De Tower of London werd rondom de White Tower gebouwd. Dit is het oudste gedeelte van het gebouwencomplex. De toren is 27,4 meter hoog en de muren zijn maar liefst 4,6 meter breed. Hendrik III liet de toren wit kalken. Sindsdien draagt hij zijn beroemde bijnaam. Een andere bekende toren is de Bloody Tower waar in 1483 de zonen van koning Eduard IV opgesloten werden en die sindsdien nooit meer gezien werden.

Tower of London in Londen

© Pixabay.com

Vandaag komen toeristen vooral de kroonjuwelen bezoeken maar de Tower of London heeft ook nog enkele andere bezienswaardigheden in petto. U kan er de Royal Armories in de White Tower bekijken. Hier krijgt u onder andere de wapenuitrusting van Hendrik VIII te zien. Daarnaast is ook een middeleeuws paleis opengesteld voor bezoek en worden er regelmatig historische gebeurtenissen nagespeeld.

Extra informatie

  • Prijs: € 24,96 (20 pond)
  • Het hele jaar door open
  • Adres: Tower Hill, London, EC3N 4AB
  • E-mail: toweroflondon@hrp.org.uk
  • Website: http://www.hrp.org.uk

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen