menu

Tower Bridge

Naast de Tower of London ligt de Tower Bridge die zijn naam te danken heeft aan het beroemde gebouwencomplex ernaast.  De brug werd gebouwd als oplossing voor de verkeersdrukte die ontstond in het Oostelijke deel van Londen door een toename van de bevolking.

Tower Bridge in Londen

© Pixabay.com

De brug werd ontworpen door stadsarchitect Horace Jones samen met John Wolfe Barry. De bouw startte in 1886. Het geraamte van het bouwwerk bestond uit maar liefst 11 000 ton staal. Dankzij de inzet van vijf aannemers en bijna 450 werknemers, raakte het werk na acht jaar af.

Omdat scheepsvaart belangrijk was, kon de brug niet vast zijn. De Tower Bridge bestaat daarom uit een basculebrug die open kan zodat schepen probleemloos kunnen passeren. Het ingenieuze mechanisme dat ervoor zorgt dat de brug open kan, zit verstopt in de torens.

De Tower Bridge kan tot een hoek van 86 graden opgehaald worden. Daardoor kunnen schepen van bijna 45 meter hoog zonder problemen hun koers verder zetten. Twee hangbruggen verbinden de torens met de oevers. 44 meter boven water, zijn er twee loopbruggen die de torens met elkaar verbinden. De brug zelf is 265 meter lang en echt uniek omdat het de enige boven de Thames is, die opgehaald kan worden.

Tower Bridge Londen

© Pixabay.com

Elke toerist gaat graag op de foto met het populaire monument. Maar het heeft nog meer te bieden. In de loopbrug loopt de Bridge Exhibition. Die geeft meer inzicht in de geschiedenis van de brug aan de hand van foto-, video- en ander materiaal. Ook de machinekamer in de torens is open voor het publiek. Een echte aanrader!

Extra Informatie

 • Adres: Tower Bridge Rd, London SE1 2UP, Verenigd Koninkrijk
 • Telefoon: +44 20 7403 3761
 • Toegangsprijzen:
  – Volwassenen: 9,00 pond
  – Kinderen van 5 t.e.m. 15 jaar: 3,90 pond
  – Studenten + senioren (60+):  6,30 pond
  – Kinderen t.e.m. 4 jaar + gehandicapten en verzorgers: gratis

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen