menu

Euromast Rotterdam

Gelegen in Rotterdam, Nederland, torent deze mast uit over de stad. De toren kreeg zijn naam omdat deze gelegen is in het Euromarkt-gedeelte van de stad. In plaats van ’toren’ werd geopteerd voor ‘mast’ omdat niet enkel de Nederlanders, maar ook de Zweden, Noren, Engelsen en Duitsers die woord gebruiken in hun taal. De Euromast werd voltooid in 1960, de eerste paal van de mast werd geslagen door de toenmalige burgemeester Van Walsum in 1958.

Euromast Rotterdam

© Reisfanaten.be

De Euromast van Rotterdam is meer dan 100 meter hoog, in het bovenste punt van de toren zijn er twee gezellige restaurants waar iedereen kan genieten van een adembenemend uitzicht tijdens het nuttigen van een drankje. Op 32 meter hoogte is er een scheepsbrug ingericht, op deze manier kan het grote publiek ook eens ervaren hoe het voelt om een groot zeeschip te besturen zonder hierbij de bijkomende risico’s te moeten nemen van het echte varen op zee.

De Euromast heeft liften waarmee het publiek op 30 seconden helemaal op het bovenste punt van de toren kan geraken, wat wil zeggen dat de snelheid van deze liften 4 meter per seconde bedraagt.

Meer informatie
Ons reisverhaal: Sprankelende citytrip in bruisend Rotterdam
Deze 5 dingen moet je doen in Rotterdam met kinderen
Beleef Rotterdam op deze 7 prachtige plekken

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen