menu

Beleef Rotterdam op deze zeven prachtige plekken

De laatste jaren kruipt Rotterdam uit zijn schaduw en ontpopt de stad zich als toeristische trekpleister. De Rotterdamse mentaliteit in combinatie met moderne architectuur, een multiculturele uitstraling en een haven van wereldformaat, maken de stad aanlokkelijk voor een ontdekkingstocht op zoek naar zijn vele geheimen. In dit artikel worden zeven bijzondere plekken besproken die we hebben aangedaan tijdens onze citytrip. Uitstapjes in Rotterdam die je verblijf naar een hoger niveau zullen tillen. Geniet van adembenemende vergezichten vanaf de Euromast. Adoreer de Rotterdamse skyline vanaf het schip SS Rotterdam. Shop je helemaal gek in de Markthal en proef heerlijke culinaire vondsten. Scheur per taxiboot over het water met de wind in je haren. Breng een bezoekje aan de dierentuin van Blijdorp om jezelf en je kinderen te trakteren op een leuke ontmoeting met de dierenwereld. Dompel jezelf onder in het maritieme heden en verleden in het Maritiem Museum. Kortom, er is genoeg te doen in Rotterdam!

Beleef Rotterdam op deze zeven prachtige plekken a

© Reisfanaten.be

Beklim de Euromast voor een ervaring op hoogte
Er zijn verschillende manieren om je te vermaken op de Euromast, de hoogste toren van de Rotterdam. Voor de echte helden is er een platform op maar liefst 185 meter hoogte, waar een voice-over je de mooiste verhalen over de magische stad vertelt. Je kunt ook een niveau lager blijven, op 112 meter, en de mooiste foto’s en selfies schieten van de imposante Skyline van Rotterdam. Ook kun je een nachtje doorbrengen op 100 meter van de grond en een fles champagne open knallen tussen de sterren. Op 96 meter vind je een heerlijk restaurant om te genieten van een uitgebreide maaltijd met uitzicht op het water, de haven en het centrum.

Vaar rond met de SS Rotterdam
Geniet van een fantastisch uitzicht op de Maas vanaf het schip SS Rotterdam, dat vroeger dienst deed op de Holland-Amerika lijn als vlaggenschip. Drink een verfrissend biertje, een goede kop koffie of een heerlijk rood wijntje aan boord. Dineer in stijl, terwijl je de Skyline van Rotterdam adoreert.

Bewonder bijzondere architectuur in de vorm van kubuswoningen
De kubuswoningen zijn makkelijk bereikbaar vanaf Blaak en liggen op loopafstand van de Markthal en de Oude Haven van Rotterdam. De kubuswoningen zijn bewoonde panden in -de naam zegt het al- vorm van een kubus, die daadwerkelijk dienst doen als woonunit. Er is een klein museum ingericht om te ervaren hoe het is om in een kubus te wonen en mensen te laten zien, hoe je de bijzondere ruimte zo goed mogelijk kunt benutten. Ook heb je een leuk uitzicht op de stad, de markthal en de Oude Haven vanuit deze originele appartementen.

Sprankelende citytrip in bruisend Rotterdam f

© Reisfanaten.be

Verwen jezelf in de Markthal
De moderne en kunstzinnige Markthal, die slechts enkele jaren oud is, moet een stukje Zuid-Europa naar Rotterdam brengen: een wereld van verse groentes en fruit, noten en vis. Tegelijkertijd is de Markthal een icoon geworden van de onconventionele bouwstijl van het nieuwe Rotterdam en een plek om naast boodschappen doen, ook vooral te ontspannen en te dineren in exotische restaurants met gevoel voor stijl. Eet sushi met stokjes bij de Japanner, waan je in Sevilla in de tapasbarretjes met een karaf Sangria of drink een cappuccino, terwijl je uitkijkt over de vele kraampjes.

Beleef Rotterdam op deze zeven prachtige plekken c

© Reisfanaten.be

Verplaats je per watertaxi en ontdek het Maritiem Museum
Rotterdam is bij uitstek een stad van het water en een stad met een bloeiend maritiem verleden en heden. Een taxiboot is dus een fijn vervoermiddel om de drukte te omzeilen, te genieten op het water en snel van plek A naar plek B te reizen. Je kunt bijvoorbeeld opstappen bij Hotel New-York en overvaren naar Katendrecht of doorvaren over de Maas. Wil je helemaal in stijl, dan kun je per taxiboot naar het Maritiem Museum varen om daar meer te weten te komen over Rotterdam’s relatie met het water, schepen en tentoonstellingen te bezoeken.

Beleef Rotterdam op deze zeven prachtige plekken d

© Reisfanaten.be

Uitwaaien in Blijdorp
De dierentuin Blijdorp is leuk voor jong en oud en ideaal voor een gezinsuitje. De dierentuin is goed onderhouden en biedt onderdak aan talloze diersoorten. Twijfel niet dit vrolijke park te bezoeken, wanneer je in Rotterdam bent!

Meer informatie:

Ons reisverhaal: Sprankelende citytrip in bruisend Rotterdam
Deze 5 dingen moet je doen in Rotterdam met kinderen
Doe eens speciaal en overnacht op de SS Rotterdam

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen