menu

Deze 5 dingen moet je doen in Rotterdam met kinderen

Reizen met kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Een museumbezoek, een gezellige etentje tijdens een restaurantbezoek of wat cultuur opsnuiven zijn vaak niet aan hen besteedt. Maar wat als je een stedentrip hebt geboekt met je kinderen? Hier zijn 5 dingen waar zowel de kinderen als wijzelf hebben van genoten tijdens onze stedentrip in Rotterdam.

Deze 5 dingen moet je doen in Rotterdam met kinderen a

© Reisfanaten.be

1. Euromast

De Euromast is een icoon in de skyline van Rotterdam. Met 185 meter is het niet alleen het hoogste punt in Rotterdam maar is het ook de hoogste toren in Nederland die toegankelijk is voor het publiek. Neem de lift naar boven en geniet van een indrukwekkend uitzicht over de stad vanaf het uitkijkplatform, gelegen op zo’n 100 meter hoogte. Vanaf het hoogste punt kun je zelfs bij goed weer de stad Antwerpen zien liggen. Vanaf het panoramaplatform kan je eveneens gezellig tafelen.

Deze 5 dingen moet je doen in Rotterdam met kinderen b

© Reisfanaten.be

2. Marina kids

Dat Rotterdam een havenstad is hoeven we je niet meer te vertellen. Met de Marina kids zorg je er voor dat je kinderen de haven op een erg leuke manier leren kennen. Al varend door een miniatuurhaven in een oude gracht in Rotterdam ervaren je kinderen hoe het is om kapitein te zijn van een boot. Tijdens de vaartocht ga je op speurtocht en leer je allerhande zaken over de haven van Rotterdam. Deze activiteit is vooral gericht op kinderen van drie tot veertien jaar.

Doe eens speciaal en overnacht op de ss Rotterdam c

© Reisfanaten.be

3. SS Rotterdam bezoeken

De SS Rotterdam is een voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn dat over de verschillende wereldzeeën heeft gevaren. Vandaag de dag ligt het schip op de rivier de Maas als een belangrijk onderdeel van de stad Rotterdam. Het is een van de toeristische attracties van de stad. Je kan er onder meer eten, overnachten of een rondleiding volgen. Er is zelfs een speciale rondleiding gericht op kinderen waarbij ze allerhande vragen krijgen op hun kapiteinsdiploma te verdienen. Onderweg leren ze eveneens morse code en spelen ze een spelletje Shuffleboard.

Sprankelende citytrip in bruisend Rotterdam g

© Reisfanaten.be

4. Blijdorp zoo

Wie met kinderen reist kan nooit verkeerd doen met een bezoek aan een dierentuin. Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland. en heeft een groot aanbod aan verschillende diersoorten die te bezichtigen valt. Zo heeft het bijvoorbeeld Aziatische leeuwen, Sumatraanse tijgers en Amoerpanters. Blijdorp heeft niet alleen een educatieve functie maar tracht met zijn fokprogramma’s ook zijn steentje bij te dragen aan de dierenwereld.

5. Neems eens de taxiboot

Door de stad reizen met de wagen of het openbaar vervoer kan redelijk saai zijn. Gelukkig heeft de stad Rotterdam een leuke optie om ook het verplaatsen doorheen de stad erg aantrekkelijk te maken: de taxiboot. Langs de Maas die doorheen de stad stroomt, zijn er verschillende aanlegplaatsen waar je op en van de taxiboot kunt stappen. Op die manier verplaats je je niet alleen snel maar ook een originele manier doorheen de stad. Wedden dat je kinderen niet zullen zeuren en vragen wanneer ze eindelijk op de eindbestemming zijn?

Meer informatie:

Ons reisverhaal: Sprankelende citytrip in bruisend Rotterdam
Beleef Rotterdam op deze 7 prachtige plekken
Doe eens speciaal en overnacht op de SS Rotterdam

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen