menu

Wat als het regent in New York?

Dan kom je helemaal naar New York en blijkt het te regenen. Geen nood, want The Big Apple is echt ‘big’ en heeft dus mogelijkheden genoeg om je te entertainen in het meest barre weer! 

Wij zetten ze even op een rij voor je:

Moma Binnen

 • Bezoek een museum. Van het Metropolitan Museum of Art tot het New York Transit Museum, of van het New York City Police Museum tot het Museum of Sex. Er zijn tentoonstellingen en musea voor iedereen en voor iedere portefeuille. Hier vind je een lijst van musea in New York.
  www.metmuseum.org
  www.mta.info/mta/museum
  www.nycpolicemuseum.org
  www.museumofsex.com
  www.ny.com/museums
 • Doe eens een tour, zoals bijvoorbeeld een TV and Movie Tour. Sommige touroperators hebben bussen. Vanachter glas en in de gezellige warmte word je langs bekende locaties gevoerd waar blockbusters gefilmd werden. Denk aan je favoriete film en er is zeker wel een tour die je naar één van de bekendste plekjes uit die film brengt. Er is ook nog altijd de hilarische NBC studio tour. Daar kijk je achter de schermen van talkshows die miljoenen kijkers van over de hele wereld trekken: van de geniale Conan O’Brien tot het legendarische Saturday Night Live.
  www.screentours.com
  www.nbcuniversalstore.com
 • Ga naar Madame Tussauds wassen beelden kijken. Poseer met je favoriete sterren, van de president tot Brad Pitt en Angeline Jolie.
  www.madametussauds.com

Madame Tussauds Binnen

 • Bezoek Chelsea Market. De tientallen kleine voedingsboetiekjes verkopen ongeveer alles en houden je uren zoet. Je vindt er alle soorten pasta, kazen, broden, zeevruchten, espresso, thee en wijn.
  chelseamarket.com
 • Ga bowlen bij Bowlmor op Union Square of Leisure Time in Port Authority.
  bowlmor.com
  leisuretimebowl.com
 • Laat het kind in je los bij Dave & Buster’s, vlak naast Madame Tussauds kun je voor een paar muntstukken van een kwartier tot een uur lang videospelletjes spelen. En ook belangrijk: het Eat & Play-pakket kost amper 16 dollar!
  www.daveandbusters.com
 • Ga naar de bib. Oké, toegegeven, misschien iets saaier. Maar New York heeft bibliotheken genoeg en jij levens te kort om ze allemaal uit te lezen. Bezoek de Public Library of The Strand. Daar moet je de afgedankte boeken voor 1 dollar aan de ingang zeker eens checken.
  www.strandbooks.com
  www.nypl.org

Party Pass Le Caire

 • Doe wat aan beweging bij Chelsea Piers. Stoom afblazen met muurklimmen, schaatsen, bowlen of gewoon op een bankje gaan zitten en kijken hoe anderen zich in het zweet werken.
  www.chelseapiers.com
 • Eet en drink! Snel de straat op en een café binnenstappen. Niets beters om guur weer te verdrijven met een straffe koffie of zelfs een Bloody Mary.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon met laarzen en paraplu de straat optrekken en doen wat je gepland had. Weer of geen weer, New York blijft de moeite.

Lees hier nog meer praktische info en weetjes over New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen