menu

Madame Tussauds New York

In het wassen museum van Madame Tussaud in New York kom je het dichtst bij de sterren. Het museum stelt levensechte wassen poppen tentoon van beroemdheden. Tussauds heeft verschillende vestigingen over de hele wereld: in Amsterdam, Londen, Sjanghai, Las Vegas, Hong Kong en uiteraard Hollywood.

Madame Tussauds Gevel

Madame Tussauds, eigenlijk Anna Maria Grosholtz, was een Franse die in de achttiende eeuw voor het eerst een wassen beeld maakte van Voltaire en Benjamin Franklin. De Franse Revolutie joeg haar naar Londen waar ze haar eigen museum opende op Baker Street.

Madame Tussauds Binnen

Na haar dood werd haar werk voortgezet en sindsdien is het een van de weinige musea dat zo’n gigantische hoeveelheden toeristen kan aantrekken. Dat is niet verwonderlijk, want het lijkt alsof je echt oog in oog staat met de sterren. Bovendien kun je ze zelfs aanraken en met ze op de foto gaan! Ideaal om je vrienden wijs te maken dat je pakweg Madonna of president Barack Obama ontmoette in New York.

Een greep uit de verzameling beroemdheden in New York: presidenten van JFK tot Obama, historische figuren als Martin Luther King, Abraham Lincoln, enz. Ook de popsterren zijn goed vertegenwoordigd: van Madonna en Beyoncé tot Elvis Presley en Britney Spears.

Madame Tussauds Detail

Verder vind je nog Pablo Picasso, Ghandi, Mandela, Brad Pitt, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Johnny Depp, Julia Robberts en Madame Tussaud zelf. Een indrukwekkende verzameling die garant staat voor een aantal uur vermaak.

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen