menu

Union Square New York

Union Square is een historische kruising waar vroeger Broadway op uitkwam. De naam Union komt niet van de federale unie of de vakbonden (unions in het Amerikaans), maar simpelweg omdat twee belangrijke straten hier samenkomen.

Union Square Standbeeld

Alle aandacht op het plein wordt getrokken naar het gigantische standbeeld van Abraham Lincoln op een paard dat er al ruim honderdvijftig jaar staat. Lincoln was de Amerikaanse president die de slavernij afschafte.

De andere standbeelden in het park zijn ook zeker een bezoekje waard, met dat van Mahatma Ghandi op kop. Dat het beeld politiek en sociaal geladen is, is niet verwonderlijk voor Union Square.

Het plein is al sinds mensenheugenis de plaats waar mensen samentroepen voor politieke en sociale demonstraties. Kwestie van te protesteren in een aangename omgeving. Na de aanslagen van elf september functioneerde Union Square ook als een ontmoetingsplaats voor rouwenden.

Union Square Markt

De kans dat u gezellige marktjes vindt op het plein bij uw bezoek is veel groter dan dat u in een protestactie of verzameling rouwenden terechtkomt. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag wordt er een fruit- en groentemarkt georganiseerd. Vanaf eind november tot Kerst is er de Union Square Holiday Market waar je hebbedingetjes en souvenirs kunt kopen. In de zomer kun je je tussen het shoppen door laten entertainen door straattheater.

Union Square Lucht

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen