menu

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil: dit zijn onze tips

Een korte skivakantie zonder kinderen? Moet ook eens kunnen! Deze winter zetten we onze twee schoolgaande spruiten op hotel bij oma en opa en trekken we voor een paar dagen naar Les Portes du Soleil. Het is een ideale gelegenheid om een aantal hotels en restaurants uit te proberen en enkele activiteiten aan den lijve te ondervinden. We verkennen Les Gets, Morzine en Châtel. Dit zijn onze ervaringen.

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil dit zijn onze tips

© Reisfanaten.be

Skiën in Les Gets

In de eerste plaats willen we natuurlijk skiën. We vertrekken al de avond voordien en komen mits een tussenovernachting de volgende ochtend al vroeg in Les Gets aan. Om 10 uur ’s morgens staan we al op de piste. Twee uur later strekken we onze benen onder tafel in een bergrestaurant op de piste. Restaurant Le QG is een middagstop, die we ten zeerste kunnen aanraden, hoewel ze geen reclame nodig hebben, want wij waren niet de enigen die het eten daar lekker en de bediening aangenaam vonden.

Na een hele dag skiën, genieten we van het zwembad en de wellnessafdeling in ons hotel. We hebben voor Hotel La Marmotte gekozen, een gezellige en traditionele accommodatie in chaletstijl. Het hotel heeft 3 restaurants, die in de winter op volle toeren draaien, en ook een restaurant op de pistes, maar toch gaan wij ergens anders dineren. We willen namelijk het sfeervolle restaurant La Fruitière des Perrières leren kennen. Het restaurant bevindt zich in de kelder. Er is ook nog een kaasmakerij en een winkeltje aan verbonden. We doen ons tegoed aan een authentieke raclette en kaasfondu, geserveerd met aardappelen in de schil, verschillende vleeswaren uit de Savoie, brood, een frisse salade en een fles witte wijn.

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil dit zijn onze tips Kaasfondue

© Reisfanaten.be

Sneeuwwandelen in Morzine

De volgende dag skiën we op grondgebied Morzine. De piste mauve en het videopark zijn bijzonder leuk voor kinderen. Dat moeten we onthouden voor onze volgende gezinsvakantie in de sneeuw. Onze uitvalsbasis hier wordt Hotel L’Equipe. Ga je met een gemengd gezelschap op wintervakantie, waarin zich bijvoorbeeld ook niet-skiërs bevinden, informeer dan eerst naar de openingstijden van de wellness en andere faciliteiten in je hotel. Zo kunnen ook de niet-skiërs optimaal van hun vakantie genieten. Een wintersportvakantie is vandaag te dag veel en veel meer dan skiën en snowboarden alleen. De lunch wordt ons geserveerd in Restaurant Le Colibri, vlak naast ons hotel.

Wij willen zelf ook eens wat anders en daarom binden we een paar sneeuwschoenen onder onze wandelschoenen. Skikledij om niet nat te worden, is geen overbodige luxe. Ook handschoenen, een zonnebril en een paar skistokken om jezelf in evenwicht te houden, is aan te raden. Een gids is noodzakelijk, want na de skilift en een aantal meter over enkele skipistes, gaan we off road. Onze gids houdt ons op het pad, zodat we niet tot aan onze knieën in de sneeuw zakken of in een afgrond belanden of in de buurt van eventueel lawinegevaar komen.

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil dit zijn onze tips Sneeuwwandelen

© Reisfanaten.be

Wie van bergwandelen houdt, moet een wandeling op sneeuwschoenen zeker eens proberen. Het is een unieke ervaring. Bij bergwandelen volg je het pad naar je doel, maar bij een gegidste sneeuwwandeling trek je gewoon de witte, stille natuur in, in de frisse winterlucht. De raketten onder je voeten zorgen ervoor dat je je gemakkelijk in de sneeuw kunt verplaatsen en van het wandelen warm je helemaal op. Onze gids vertelt honderduit over de bergen rondom ons, de boomsoorten die we tegenkomen, de sporen in de sneeuw van vossen, eekhoorn, marters, hermelijnen, … Halverwege drinken we een génépi, een typische Franse alpenlikeur.

Onze après-ski houden we in hotel-restaurant Le Tremplin aan de voet van de pistes. In de après-skibar worden concerten en dansfeestjes georganiseerd. Ambiance verzekerd! Het avondeten nemen we in het restaurant van Hotel Alpen Roc. De gastvrijheid van de eigenaars is een extra reden om voor deze eetgelegenheid te kiezen.

Boerderijbezoek in Châtel

Châtel is het derde dorp dat we tijdens deze vakantie onder de loep nemen. Op het programma staat een ochtendlijke ski-trektocht met een gids. Het is iets wat we ook wel eens willen meemaken. Zo kom je op plekken waar je niet direct zelf zou aan denken, en krijg je af en toe nog wat advies om je technieken te verbeteren. Een mens is nooit te oud om (bij) te leren. We zullen de nacht doorbrengen in Hotel Fleur de Neige. De veranda boven het verwarmde zwembad schuift in de zomer helemaal open.

In het naburige Abondance bezoeken we een boerderij en kaasmakerij, waar de trots van de streek, de Abondance-kaas, gemaakt wordt. Abondance is tevens een luchtkuuroord en heeft ook zijn naam gegeven aan een rundersoort, namelijk de bonte melkkoeien met witte kop en bruine, ronde vlek rond de ogen, die de melk leveren voor de Abondance-kaas. Een proeverij is onvermijdelijk en slaan we in geen geval af.

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil dit zijn onze tips Kaasmakerij

© Reisfanaten.be

Alles op een rijtje

Wat hebben we allemaal gedaan op deze 3 dagen? Veel kaas gegeten, veel geskied, een aantal andere activiteiten uitgeprobeerd en veel restaurants en hotels getest. Onze positieve ervaringen houden we bij voor later, want deze streek is beslist een langere vakantie waard.

Meer informatie

Les Gets: winterdorp voor en door skiers
Beleef een allround vakantie in Morzine
Chatel: waar kaas, skiën en genieten samen komen
8 redenen voor Les Portes du Soleil

2 reacties op “Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil: dit zijn onze tips”

  1. Sylvia schreef:


    Ik ben zelf geen Skiër maar ik zou wel eens graag de sneeuwschoenen aanbinden. ik wist niet dat daar kon. Ga ik zeker eens bekijken. Bedankt voor de nuttige tips.

  2. Cristina schreef:


    Lijkt me een leuke vakantie! Ik heb nog geskied toen ik 17-18 jaar was en vond dat heel leuk, maar daarna heb ik het nooit meer gedaan omdat het meestal toch wel wat duur is… :/ Wel jammer eigenlijk want ik deed dat graag.
    Mooie foto’s en goeie informatie!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen