menu

8 redenen voor Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil is een skigebied met 650 kilometer pistes. In dit gebied ski je zowel in Frankrijk als in Zwitserland. Er zijn goede liftverbindingen en de pistes worden goed geprepareerd. In Les Portes du Soleil liggen verschillende dorpjes, zoals bijvoorbeeld Châtel, Morzine, Les Gets en Avoriaz. Er zijn verschillende redenen om Les Portes du Soleil te bezoeken, maar de belangrijkste redenen om naar dit skigebied te gaan, zijn hieronder op een rijtje gezet:

© Reisfanaten.be

1. Bikepark Les Gets

Eén van de redenen is het Bikepark Les Gets. Dit is echt een paradijs voor de MTB-liefhebber. Het is het grootste park van Europa. Je kunt hier als beginner terecht, maar ook als gevorderde MTB-er kun je hier je hart ophalen. In dit park vind je maar liefst 90 kilometer aan routes, waarin verschillende tracks en jumps te vinden zijn. De service in het park is ook uitstekend geregeld. Zo zijn er verschillende winkels waar je je bike kunt repareren, maar er wordt ook dagelijks gewerkt aan de route, zodat deze optimaal blijft.

2. Skicolor

Elk jaar wordt er in Les Gets een evenement georganiseerd, wat skiën en lol maken combineert. Met de Mont Blanc als achtergrond kun je als skiër meedoen aan een wedstrijd waarbij er een explosie van kleuren ontstaat. Er wordt bij dit evenement rekening gehouden met de natuur door natuurlijk kleurpoeder te gebruiken. Meedoen aan Skicolor is een fantastische ervaring!

3. Abondance kaasmakerij

Wanneer je geïnteresseerd bent in kazen, ben je in Les Portes du Soleil ook op de juiste plek. Je kunt de kaasboerderij van Philippe en Annick bewonderen. Er wordt je hier verteld hoe een Abondance kaas wordt gemaakt.

4. Lekker eten van de streek

In Morzine kun je heerlijk eten bij La Fruitière des Perrières. Je kunt er voor kiezen je lekker te laten bedienen in het restaurant, maar als je het fijner vindt om in je skiaccommodatie te eten, is het ook mogelijk om de heerlijke streekproducten hier te kopen. Dit restaurant heeft ook een eigen kaasmakerij.

© Reisfanaten.be

5. Crankworx World Tour

In juni vindt the Crankworx World Tour in Les Gets plaats. Dit spectaculaire evenement wordt ook wel omschreven als het evenement waar gewone mensen buitengewone en onbegrijpelijke dingen presteren. Harder rijden, hoger klimmen, hoger vliegen en groter worden dan wat voor mogelijk wordt gehouden is de challenge. Tijdens dit evenement zie je heel veel menselijke kracht en passie. Dat is zeker een bezoek waard!

6. Prachtig uitzicht op het meer van Genève

Tijdens je skitocht kun je op zoek gaan naar een prachtig uitzicht, namelijk het uitzicht op het meer van Genève. Dit meer ligt op de grens van Zwitserland en Frankrijk. Het meer wordt vooral aangevuld met water uit de Rhône. Het meer van Genève is voor veel mensen al reden genoeg om hier in de zomer te komen. Het is toch fantastisch om boven op de berg even uit te rusten met een schitterend uitzicht?

© Reisfanaten.be

7. Rock The Piste Festival

Festivals associeer je vaak met de zomer. Nadat je dit festival hebt bezocht, doe je dat niet meer. Het Rock The Piste Festival wordt op de piste gehouden. Vanaf half 2 ’s middags zijn er verschillende concerten op de piste. Dit feestje wil je echt niet missen!

8. Het grootste skigebied ter wereld

Het is toch leuk om in het grootste skigebied ter wereld te zijn. Je kunt elke dag nieuwe pistes uitproberen en je bent nooit klaar. Het is heel vervelend om steeds dezelfde piste te moeten doen, omdat het gebied gewoon niet groter is. Dat heb je in Les Portes du Soleil niet. Hier kun je onbeperkt skiën. Dat is fijn om te weten!

Meer informatie

Uitgebreide verkenning van skigebied Les Portes du Soleil (reisverhaal)
Les Gets: winterdorp voor en door skiers
Beleef een allround vakantie in Morzine
Chatel: waar kaas, skiën en genieten samen komen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen